Οι Ευαγγελιστές Χριστιανοί εγκαταλείπουν τον Τραμπ. Πρόδωσες τους Χριστιανούς ...


Σχετική εικόνα Οι Ευαγγελιστές χριστιανοί ψηφοφόροι ήταν μεταξύ των πιο ενθουσιωδών και αξιόπιστων υποστηρικτών του Donald Trump. Η πρόσφατη απόρριψη των αιτούντων άσυλο από το Trump και οι περικοπές στα προγράμματα εγχώριας επισιτιστικής βοήθειας δεν εμπόδισαν τους οπαδούς του Χριστού να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο.

Ένα μεγάλο σχίσμα, εντούτοις, μπορεί τελικά να βρίσκεται κοντά. Σε δηλώσεις τους, οι ευαγγελικοί ηγέτες αυτή την εβδομάδα έχουν επικρίνει έντονα την απόφαση του Trump να αποσύρει τις αμερικανικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία, προειδοποιώντας ότι η εισβολή της Τουρκίας στην περιοχή απειλεί τους μακροχρόνιους κουρδικούς συμμάχους της Αμερικής και τις ευάλωτες χριστιανικές κοινότητες.


"Είναι πολύ πιθανό η αμερικανική απόσυρση από την περιοχή να οδηγήσει στην εξαφάνιση του χριστιανισμού από την περιοχή", δήλωσε ο Ashty Bahro, πρώην διευθυντής της Ευαγγελικής Συμμαχίας του Κουρδιστάν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Christianity Today.

"Η εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία θα αποτελούσε σοβαρή απειλή για τους Κούρδους και τους Χριστιανούς της περιοχής, θέτοντας σε κίνδυνο τις προοπτικές της αληθινής θρησκευτικής ελευθερίας στη Μέση Ανατολή", ανέφερε ο ευαγγελικός ηγέτης Tony Perkins, σύμβουλος Trump.

Σχόλια