Στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ: «Αισθάνθηκα ντροπή για πρώτη φορά στην καριέρα μου»

Αποτέλεσμα εικόνας για army
«Αισθάνθηκα ντροπή για πρώτη φορά στην καριέρα μου», δήλωσε στην δημοσιογράφο της Fox News, Jennifer Griffin, ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, μετά την εντολή που έλαβε για να εγκαταλείψει τους κούρδους αδελφούς  των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων MSDS), εκ των οποίων τα YGP αποτελούν τη ραχοκοκαλιά. Όταν  εκτοξεύτηκε η πρώτη τουρκική οβίδα πυροβολικού, αυτές οι μονάδες κάλεσαν τους Αμερικανούς "φίλους" τους να τους δώσουν αυτό που ποτέ δεν είχαν δυσκολευτεί να πάρουν: αεροπορική υποστήριξη. 

Αυτή τη φορά όμως η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο McMaster, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας που απολύθηκε από το Trump το 2018, προειδοποίησε την Πέμπτη  ότι η απόσυρση των αμερικανικών θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση και θα είναι βούτυρο στο ψωμί της Ρωσίας.

 "Οι δυνάμεις μας που αναπτύχθηκαν εκεί ήταν χρήσιμες για να αποτρέψουμε αυτό που βλέπουμε τώρα: ένας τουρκο-κουρδικός εμφύλιος πόλεμος, ο οποίος θα έχει βαθιές πολιτικές και ανθρωπιστικές συνέπειες. 

Υπάρχουν πλέον  οι προυποθέσεις για να έχουμε τέσσερις ταυτόχρονες κρίσεις στη Μέση Ανατολή, "μαζί με  τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, τις ταραχές στο Ιράκ και την ιρανική υπόθεση.

Σχόλια