«Τώρα ο πόλεμος έρχεται σε μας» Οι Τούρκοι ανησυχούν..

Οι άνθρωποι τρέχουν σε κίνδυνο κρατώντας τα χέρια
Οι κάτοικοι των συνόρων αισθάνονται τον αντίκτυπο καθώς κλιμακώνονται οι συγκρούσεις μεταξύ τουρκικών και κουρδικών δυνάμεων

 Την Τετάρτη, τα παιδιά στην τουρκική πόλη Akçakale ήταν στην ευχάριστη θέση να έχουν μια ημέρα χωρίς σχολείο προς τιμήν της έναρξης των πολεμικών επιχειρήσεων με στόχο την κουρδικές δυνάμεις πέρα απο τα σύνορα με τη Συρία. Έτρεξαν στους δρόμους τραγουδώντας στρατιωτικά τραγούδια και κυματίζοντας τουρκικές σημαίες. 

Την Πέμπτη η διάθεση είχε αλλάξει δραματικά. Οι δρόμοι του Akçakale ήταν σκοτεινοί με καπνό από  πυρκαγιά, αφού οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων ξεκίνησαν μια άγρια ​​αντεπίθεση με πυραύλους από το Tal Abyad, λίγο πάνω από τα σύνορα.

Οι ρουκέτες έπεσαν στην μικρή πόλη, μερικοί στόχευαν την τουρκική στρατιωτική υποδομή και τα κυβερνητικά κτίρια, αλλά άλλα προσγειώνονταν σε κατοικημένες γειτονιές. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι τραυματίστηκαν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τρεις θανάτους, καθώς οι επιπτώσεις της τουρκικής επίθεσης άρχισαν να γίνονται αισθητές για τον άμαχο πληθυσμό της Τουρκίας.

A Turkish government official was wounded by mortar fire from Syria in the border town of Akcakale, Turkey.
Τούρκος αξιωματούχος τραυματίζεται απο κουρδική ρουκέτα


Όταν άρχισε η επίθεση του πυροβολικού την Πέμπτη το απόγευμα, οι άνθρωποι άρχισαν να κλείνουν τα καταστήματα τους και να σχεδιάζουν να φύγουν. Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά γεμάτα με ανθρώπους έφραξαν τους δρόμους προς βορρά, εμποδίζοντας την κάθοδο των ασθενοφόρων, των πυροσβεστικών  και των αρμάτων μάχης.

Μία γυναίκα που έδωσε το όνομά της ως Σαμπαχάτ σταμάτησε να κλαίει καθώς διάφορα μέλη της οικογένειάς της ανέβηκαν βιαστικά σε ένα φορτηγό, κρατώντας σακίδια και πλαστικές σακούλες. Η γειτονιά της,  το Adnan Menderes, είχε χτυπηθεί πριν από μισή ώρα, πυρπολώντας ένα αυτοκίνητο.

"Αυτή είναι όλη η υπαιτιότητα των Συρίων", φώναξε, σκουπίζοντας τα δάκρυα με τη γωνία της μαντίλας της. "Ήρθαν εδώ και τους πήραμε. Τώρα ο πόλεμος έρχεται σε μας."

Σχόλια