Απάντηση Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ για Τσιπροτσακαλώτους

Αποτέλεσμα εικόνας για βαρουφακης νταισελμπλουμ
Τα μεγάλα πάθη δεν ξεχνιούνται, όπως φαίνεται από το βιτριολικό tweet του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με το οποίο απαντά στον απερχόμενο πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντά στην απολογιστίκη συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στους FT, αποκαλώντας τον ολλανδό πολιτικό υπάλληλο του Σόιμπλε, ενώ μιλά και για «μαζορέτες» του Σόιμπλε, φωτογραφίζοντας τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Ο αποχωρών (μετά την “απόλυσή” του από τους Ολλανδούς) υπάλληλος του κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στις μαζορέτες του αφεντικού του για το πραξικόπημα εναντίον της Ελληνικής Άνοιξης. Καλή σταδιοδρομία Γερούν στον ESM, υπό τον έτερο υπάλληλο Σόιμπλε», ανέφερε στο tweet του ο κ. Βαρουφάκης.

«Είχαν μπροστά τους έναν υπουργό που έλεγε ότι δεν υπογράφει κανένα νέο δάνειο, χωρίς να αναδιαρθρωθεί το χρέος. Είχαν καταλάβει ότι δεν θα λύγιζα, οπότε έπρεπε να βγω από τη μέση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στον Real Fm και συνέχισε, αναφερόμενος στον κ. Ντάισελμπλουμ και στο μήνυμα του τελευταίου προς την κυβέρνηση, να τον αντικαταστήσει στο υπουργείο Οικονομικών:

«Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι αναξιόπιστος στην ίδια του τη χώρα. Οι ίδιοι οι Ολλανδοί τον απέλυσαν. Οποιοσδήποτε υπουργός πτωχευμένης χώρας  δεν δεχόταν να τους αφήσει να συνεχίσουν αυτό που κάνουν, θα ήταν πρόβλημα. Το ότι έτυχε ο κ. Ντάισελμπλουμ να είναι ο αγγελιοφόρος του κ. Σόιμπλε, και μη σας πω και του Τόμας Βίζερ, δεν έχει καμία σημασία».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Βαρουφάκης, το μήνυμα ήταν «βάλε έναν υπουργό Οικονομικών που θα υπογράψει ότι του δώσουμε. Αυτό ήταν το μήνυμα. Κι εγώ, αν ήμουν διατεθειμένος να υπογράψω το 3ο μνημόνιο, θα έλεγαν τα καλύτερα για μένα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα του έλεγε αν τον συναντούσε ξανά, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Δεν θα του έλεγα απολύτως τίποτα. Ο κ. Ντάισελμπλουμ είναι ένα άτομο χωρίς υπόσταση. Αναγκάστηκε να ανασκευάσει το βιογραφικό του γιατί δεν είχε το μεταπτυχιακό που έλεγε ότι είχε. Τον κ. Σόιμπλε τον σεβόμουν και τον σέβομαι. Δεν θα με πείραζε καθόλου να τον συναντήσω και να ξανασυζητήσουμε. Με τον κ. Ντάισελμπλουμ δεν έχω κάτι να συζητήσω».

Στη συνέντευξή του ο Γ.Ντάισελμπλουμ λέει μεταξύ άλλων ότι «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχουν ολοκληρωτικά αλλάξει την σχέση με τους ευρωπαίους εταίρους. Σχεδόν τα πάντα είναι ευκολότερα από τότε... Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση».

Σχόλια