Νάχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του >> Αυτό είναι το σπίτι - παλάτι στο Παρίσι που αγόρασε πρίγκιπας

Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρίγκιπας-διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας είναι ο μυστηριώδης αγοραστής του Μεγάρου του Λουδοβίκου ΙΔ΄, της ακριβότερης κατοικίας στον κόσμο, που πουλήθηκε πρόσφατα έναντι ποσού 275 εκατομμυρίων ευρώ, υποστηρίζει η εφημερίδα New York Times.


Το μυθικό παλάτι, που βρίσκεται κοντά στο Παρίσι, αγοράστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από τη γαλλική μεσιτική εταιρεία Daniel Feau, η οποία ειδικεύεται στα πολυτελή ακίνητα. 

Εκείνη την εποχή δεν είχε διαρρεύσει η ταυτότητα του νέου ιδιοκτήτη, παρά μόνο ότι καταγόταν "από τη Μέση Ανατολή".

Το ακίνητο, μάλιστα, κατασκευάστηκε το 2011 στην κοινότητα Λουβεσιέν, στα δυτικά του Παρισιού.

Το ονόμασαν "Πύργο του Λουδοβίκου ΙΔ΄" προς τιμή του "βασιλιά Ήλιου" που κυβέρνησε τη Γαλλία τον 17ο και τον 18ο αιώνα. 

Αν και υποτίθεται ότι πρόκειται για μίνι αντίγραφο του περίφημου ανακτόρου των Βερσαλλιών, συνδυάζει την αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Εχει αίθουσα κινηματογράφου, ένα τεράστιο ενυδρείο ενώ τα σιντριβάνια του ελέγχονται εύκολα μέσω ενός "έξυπνου" κινητού τηλεφώνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"

Η συνολική επιφάνειά του παλατιού ξεπερνά τα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του Πύργου είναι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, ο νέος ισχυρός άνδρας της χώρας του, ο οποίος ωστόσο κηρύσσει τη λιτότητα ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς.

Ο γαλλικός ιστότοπος Mediapart είχε επίσης αναφέρει, από τον περασμένο Ιούλιο, ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ήταν εκείνος που αγόρασε το πολυτελές ακίνητο.

Σχετική εικόνα

Σύμφωνα πάντα με τη NYT, η εταιρεία Prestigestate SARL του Λουξεμβούργου διαχειρίζεται τις γαλλικές εταιρείες που φέρονται ως ιδιοκτήτριες του "Château Louis XIV", ενώ με τη σειρά της, η Prestigestate SARL ελέγχεται από την Eight Investment. 

Ο Τάμερ Νασίεφ, που στον ιστότοπο LinkedIn εμφανίζεται ως "πρόεδρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων του πρίγκιπα διαδόχου" είναι ένας από τους διευθυντές τόσο της Eight Investment όσο και της Prestigestate SARL. 

Σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή της η εφημερίδα, η Eight Invstement είναι "ιδιοκτησία των μελών της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας".

Η ίδια εταιρεία αγόρασε επίσης το 2015 ένα γιοτ έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων και τον πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Σωτήρας του Κόσμου" (Salvator mundi) σε δημοπρασία, έναντι 450 εκατομμυρίων δολαρίων.


Οι σαουδαραβικές αρχές που ρωτήθηκαν για το θέμα από το Γαλλικό Πρακτορείο δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"


Αποτέλεσμα εικόνας για maison la plus chère du monde
Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"
Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"
Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"
Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"Αποτέλεσμα εικόνας για "Château Louis XIV"Σχετική εικόναΣχόλια