Ποια είναι η δικηγόρος που τραυμάτισε η φωτοβολίδα-Τι είχε πει για την Ελληνική Αστυνομία

Αποτέλεσμα εικόνας για Αναστασία Τσουκαλά


Νέες πτυχές έρχονται στο φως για την δικηγόρο Αναστασία Τσουκαλά η οποία τραυματίστηκε από φωτοβολίδα στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.



Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα η κ. Τσουκαλά φέρεται να κατηγορεί δόκιμους αστυνομικούς για «φασισμό».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» είχε γράψει: «Ο εκφασισμός προέρχεται από τους εκπαιδευτές της αστυνομίας, είναι η ίδια η αστυνομία που εκφασίζει συνειδητά τους μελλοντικούς αξιωματικούς της. Αυτό πιθανότατα επιτάθηκε μετά την είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, οπότε μπορούμε να το αποδώσουμε στην πρόσφατη πολιτική συγκυρία. Ο άλλος λόγος είναι ιστορικός, η αστυνομία, όπως την έχουμε γνωρίσει στην Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν αυταρχική. Υπάρχει πολύ βεβαρημένο ιστορικό αυταρχισμού στους κόλπους της αστυνομίας, δεν έχει ποτέ συντελεστεί πραγματικά η λεγόμενη αποχουντοποίηση».

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί μέρος συνέντευξης που είχε δώσει το 2014 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris XI, κ. Αναστασία Τσουκαλά, η οποία από τις 10 Μαΐου 2016, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, διορίστηκε αντιπρόεδρος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας του αρμόδιου υπουργείου.

Η κ. Τσουκαλά τη διετία 2010-2012 διετέλεσε σύμβουλος του Χρήστου Παπουτσή στο τότε υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ το 2013, κατά τη διάρκεια διαλέξεων για το ρατσισμό και την ξενοφοβία στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., είχε καταγγείλει στην ηγεσία της αστυνομίας τις φασιστικές θέσεις δοκίμων αξιωματικών, που είχαν βρει ανταπόκριση στο 80% των συμμετεχόντων σε αυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για ναυτικού τύπου φωτοβολίδα, η φλόγα της οποίας –δεν μπόρεσαν να την σβήσουν οι αστυνομικοί- προκάλεσε εσωτερικά εγκαύματα ενώ μέσα στο πόδι της φέρεται να άνοιξε και το μικρό «αλεξίπτωτο» που έχουν αυτού του τύπου οι φωτοβολίδες. 

Η κυρία Τσουκαλά είχε σπεύσει στο σημείο από ενδιαφερον για την πορεία των επεισοδίων και για τον κίνδυνο που θα μπορούσαν να διατρέξουν οι αναρχικοί.

Η τραυματίας είναι νομικός εκπρόσωπος γνωστών αντιεξουσιαστών και μάλιστα είχε συμμετάσχει σε συνεντεύξεις Τύπου προκειμένου να δοθούν εκπαιδευτικές άδειες σε  αναρχικούς που η δράσης τους είχε συσχετισθεί παλαιότερα με την «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» ή με ληστείες στο Βελβεντό κλπ. 

Εν τω μεταξύ νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» 

Συγκεκριμένα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας τα εξής:

«Χθες το βράδυ, ώρα 21:18, διακομίσθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, ''Ο Ευαγγελισμός'', γυναίκα 55 ετών, τραυματισμένη από φωτοβολίδα στο αριστερό πόδι και με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα λόγω εισπνοής χημικών. Αμέσως οδηγήθηκε στο χειρουργείο όπου υπεβλήθη σε 6ωρη επέμβαση. (ορθοπαιδική και αγγειοχειρουργική). Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνώμενη σε σοβαρή κατάσταση».  


Υπενθυμίζεται ότι \η άτυχη γυναίκα που τραυματίστηκε ενώ πήγαινε στο σπίτι της στην οδό Νοταρά, υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση που ολοκληρώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σχόλια