Επιβεβαιώνουν Rothschild και L'Oreal τις συναντήσεις με Τσίπρα στο ΠαρίσιΣύμφωνα με τον Τέλλογλου "Η συνάντηση της ΛΟΡΕΑΛ με τον Τσίπρα είχε ως θέμα ενα ζήτημα 1ας βίλλας στην Αντίπαρο (κάποιου μετόχου)"

Επιβεβαιώνονται οι συναντήσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild & Co και του ομίλου L'Oreal.

Σε σχετικά ερωτήματα της Καθημερινής, οι δύο εταιρείες επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις.

Συγκεριμένα, η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι  ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

Αντιστοίχως, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L'Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίιλου Jean-Paul Agon, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard «επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων». (Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»).

Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο Παρίσι, κατά την επιστροφή του από τη Λισαβόνα, έχει πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και Μεγάρου Μαξίμου. Στο ζήτημα επανήλθε σήμερα και ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Β. Κικίλιας θέτοντας σειρά ερωτημάτων τόσο για τις συναντήσεις του κ. Τσίπρα όσο και για το εάν, σε κάποιο σκέλος του ταξιδιού, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκονταν και επιβάτες – μη μέλη της κυβέρνησης.


Απαντήσεις για το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Παρίσι ζητεί η Ν.Δ., με τον εκπρόσωπό της, Βασίλη Κικίλια, να δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για το εν λόγω ζήτημα.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου έθεσε σειρά ερωτημάτων:

- Γιατί το ταξίδι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις πριν κατά τη διάρκεια και μετά το ταξίδι αυτό;

- Υπήρχε μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Rothschild;


- Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τη Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ ή κάποιον συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;


- Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση;


- Ο Πάνος Καμμένος γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Rothschild;


- Επιμένει ο Πάνος Καμμένος στις απόψεις του που διατύπωνε επί χρόνια για τη Rothschild;


- Ποιοι επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τη Λισαβόνα στο Παρίσι;


«Ο λαός απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και έκανε λόγο για «μείζον πολιτικό ζήτημα». «Πως πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό;», διερωτήθηκε ακόμη και συμπλήρωσε:

«Ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων. Δεν είναι ιδιώτης, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται και να δώσει λίστα επιβαινόντων. Ο ίδιος να δώσει τις απαντήσεις».

Τι απαντά το Μαξίμου

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κικίλια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», υπογράμμισε:

«Η Νέα Δημοκρατία και ο αντιπρόεδρός της, για άλλη μία φορά χυδαιολογούν ασύστολα. Το βασικό θέμα που τους φέρνει σε αυτή τη θέση, να εξαπολύουν συκοφαντίες και ψεύδη, είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί λόγω των αποκαλύψεων για το «πόθεν έσχες» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στο Παρίσι, «είχαμε ολιγόωρη στάση για να συζητήσουμε με επενδυτές και τους επίσημους συμβούλους του ελληνικού κράτους, για την προετοιμασία της εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές», επανέλαβε.

Σχόλια