Γιουκλίντ Τσακαλώτος > Σε πολιτικό και ψυχολογικό προσωπικό αδιέξοδο

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος




Δεν είναι μυστικό ότι η ομάδα Τσίπρα σκέφτεται να υποδείξει σαν υπεύθυνο της αποτυχίας της δεύτερης αξιολόγησης τον Τσακαλώτο και ώστε αφού τον εκπαραθυρώσουν να γλιτώσει το πολιτικό κόστος ο σύντροφος Τσίπρας και να μην ξαναγυρίσει ο Σύριζα στα κυβικά του δηλαδή στο 3% αλλά να συνεχίσει να είναι μέσα στα κόλπα και μετά την επερχόμενη ήττα στις εκλογές...

Αυτό φαίνεται ότι έχει στοιχίσει προσωπικά στον Τσακαλώτο ο οποίος αντιλαμβάνεται τι πάει να γίνει αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος και ο ίδιος στα προσωπικά πολιτικά του αδιέξοδα εφόσον απο τη μία είναι οικονομολόγος και ξέρει την αγορά αλλά απο την άλλη θέλει να είναι και αριστερός και ν υποστηρίζει τις αριστερές παπαριές μέσα σε καπιταλιστικό περιβάλλον...

Απο και πέρα βέβαια αυτός ο διχασμός του βγαίνει ακόμα και σε στιγμές που δεν θα έπρεπε...

Οπως μεταδίδει η Καθημερινή υπάρχουν στιγμές που η ψυχή παίρνει την εκδίκησή της από το στομάχι. Το λένε και αυτήκοοι μάρτυρες. Εκεί που ο Τσακαλώτος μιλάει σε ανθρώπους της αγοράς στη γλώσσα τους, σαν φορέας της ρεαλπολιτίκ, τον καταλαμβάνει ξαφνικά ο αντιμνημονιακός οίστρος και αρχίζει να καταγγέλλει το πρόγραμμα που εφαρμόζει. Εκεί που τους έχει σχεδόν καθησυχάσει, βαράει μια με το νταούλι και τους ξυπνάει.

Λέγεται ότι τέτοια ξεσπάσματα δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μόνοι οι εγχώριοι συνομιλητές του Τσακαλώτου. Η αριστερή ψυχή του υπουργού ανέβλυσε προσφάτως και στις επαφές του με τους τροϊκανούς – προκαλώντας ένα μικρό βραχυκύκλωμα.

Αν έχουν πολιτική εξήγηση αυτές οι μεταπτώσεις, είναι ότι ο Τσακαλώτος νιώθει πολιτικά ανασφαλής. Νιώθει ακάλυπτος στην προσπάθειά του να φέρει σε πέρας ένα έργο που ούτως ή άλλως αποστρέφεται.

Οπως προσπαθεί να πολιτευθεί σε μια ξένη –για εκείνον– γλώσσα, έτσι πασχίζει να μεταφράσει και τον εαυτό του από θεωρητικό της Αριστεράς σε πολιτικό της ανάγκης. Φόρεσε ξύλινα παπούτσια και χορεύει.

Σχόλια