Αυτό δεν το ήξερες > Άσε το παιδί σου να βαρεθεί…

Αποτέλεσμα εικόνας για child boredΕάν επιθυμείς να είσαι ένα πολύ καλός γονιός, είναι αναγκαίο, σύμφωνα με τους αναπτυξιολόγους, να αφήσεις το παιδί να βαρεθεί και να μην βιάζεσαι να επέμβεις με έτοιμες λύσεις για την ψυχαγωγία του.

Οι ερευνητές διατείνονται πως η ανία παρέχει στα παιδιά μια εσωτερική ηρεμία πολύ βοηθητική για την ανάπτυξη αυτογνωσίας. Προτείνουν, λοιπόν, να μην τα τοποθετήσετε μπροστά σε μια οθόνη (τηλεόραση, tablet, computerκοκ) προκειμένου να απασχοληθούν, αλλά να τους θέσετε δημιουργικές προκλήσεις για να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους.

Άλλωστε, η φαντασία και η δημιουργικότητα μπορούν να διεγείρουν ενδιαφέροντα που διαρκούν για μια ολόκληρη ζωή. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες για την ζωή τους όταν αναγκάζονται να εφεύρουν λύσεις για να νικήσουν την ανία τους.

Την επόμενη φορά που το παιδί θα σας πλησιάσει και θα σας πει «Βαριέμαι», κάντε την έκπληξη και μην κάνετε τίποτα απολύτως. Πείτε μόνο «Αγαπώ την βαρεμάρα» και αφήστε του χώρο ώστε να δείτε τι θα σκαρφιστεί.

Σχόλια