Hitech Εκκλησία > Εψαλαν με tablet στη Δεξαμενή . Στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας η τελετή αγιασμού των υδάτων





Μέσω... tablet διάβαζαν οι ιεροψάλτες του Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου τις νότες της Ακολουθίας κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των Υδάτων στην Δεξαμενή.

Μέσω... tablet διάβαζαν οι ιεροψάλτες του Ι.Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου τις νότες της Ακολουθίας κατά τη διάρκεια του Αγιασμού των Υδάτων στην Δεξαμενή.

Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.





Πάντως ο Πειραιάς είναι παραδοσιακά το επίκεντρο των εκδηλώσεων των Θεοφανίων για τον αγιασμό των υδάτων. 

Χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ, πραγματοποιήθηκε στις 11:00 στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας η τελετή αγιασμού των υδάτων με τη ρίψη του τιμίου σταυρού.




Βατραχάνθρωποι της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν το σταυρό ανάμεσα στα δύο ναρκαλιευτικά του πολεμικού ναυτικού «Καλυψώ» και «Καλλιστώ».


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος με τον δήμαρχο της Αθήνας Γιώργο Καμίνη βρέθηκαν στη Δεξαμενή του Κολωνακίου.




Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε:

«Εύχομαι το φως της Χριστιανοσύνης που είναι, ταυτοχρόνως, φως της Πίστης μας αλλά και φως του Πολιτισμού μας, να οδηγεί τα βήματά μας, τα βήματα της Ευρώπης, τα βήματα της ανθρωπότητας, στο δρόμο της ειρήνης, της Δημοκρατίας και της καταξίωσης του ανθρώπου.

» Ειδικότερα για την πατρίδα μας και το έθνος μας, εύχομαι η ανέσπερη λάμψη των Φώτων να καταυγάζει, ως φάρος αρραγούς ενότητας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας στον κοινό ιερό αγώνα όλων μας για να ξεπεράσουμε την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση και για να υπερασπισθούμε στο ακέραιο τα εθνικά μας δίκαια.» 





Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε: «Για 6η συνεχή χρονιά ως δήμαρχος Αθηναίων, βρίσκομαι εδώ σε αυτή τη σεμνή τελετή στη Δεξαμενή και διασχίζω πάντοτε την ίδια διαδρομή, από τον Άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη, ως εδώ. Για πρώτη φορά είδα να μειώνεται αισθητά ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων στην οδό Σκουφά και αυτό είναι ένα μεγάλο μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας.» 

Σχόλια