Οσοι ζουν μέσα στην αγορά το ξέρουν > Focus: Παρά τη βοήθεια, δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην ελληνική οικονομία

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνικη οικονομια«Το κράτος μπόρεσε μεν να πληρώσει τον Νοέμβριο μετά από μια χρηματοδοτική ένεση του Eurogroup ύψους 2 δισ. ευρώ, ωστόσο τα χρέη αυξάνονται τώρα ξανά»

Άλλο ένα δυσοίωνο δημοσίευμα επιφυλάσσει για την Ελλάδα το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο κατά το παρελθόν έχει εξαπολύσει ουκ ολίγες φορές «πυρά», ειδικά κατά την περίοδο της κρίσης. 
Ειδικότερα, στην ηλεκτρονική του έκδοση, το περιοδικό τονίζει πως «σχεδόν καμία πρόοδος στο πεδίο της ελληνικής οικονομικής μιζέριας».

Παρά τη διεθνή βοήθεια δεν διακρίνεται σχεδόν καμία βελτίωση». 

Το εν λόγω δημοσίευμα εστιάζει στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις, επισημαίνοντας πως ανέρχονται στα περίπου 5,6 δισ. ευρώ. 

«Το κράτος μπόρεσε μεν να πληρώσει τον Νοέμβριο μετά από μια χρηματοδοτική ένεση του Eurogroup ύψους 2 δισ. ευρώ, ωστόσο τα χρέη αυξάνονται τώρα ξανά. 

Κυρίως στο σύστημα υγείας συσσωρεύονται διαρκώς νέες οικονομικές υποχρεώσεις. 

Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να πληρώσουν τους προμηθευτές και τις φαρμακευτικές εταιρείες εξαιτίας περικοπών στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό», σχολιάζει το Focus, επικεντρώνοντας στη συνέχεια το ενδιαφέρον του στο πρόβλημα του υπέρογκου χρέους των φορολογουμένων προς το κράτος, το οποίο ανέρχεται στα 94,2 δισ. ευρώ.

Στα προαναφερθέντα έρχεται να προστεθεί το πρόβλημα των κόκκινων τραπεζικών δανείων, τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 100 δις ευρώ, γράφει η διαδικτυακή Bild, επικαλούμενη αναφορές ελληνικών μέσων ενημέρωσης. Όπως σημειώνει η λαϊκιστική εφημερίδα, «η κατάσταση οξύνεται εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού των καλά καταρτισμένων που μεταναστεύουν: 

Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, μόνο το 2015 περισσότεροι από 44.000 χιλιάδες Έλληνες εγκατέλειψαν τη χώρα», η οποία έχει, όπως επισημαίνει η Bild, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ.

Σχόλια