Δολοφονία Έλληνα πρέσβη > Για τα λεφτά τον έφαγαν

Αποτέλεσμα εικόνας για Δολοφονία Έλληνα πρέσβη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. που μετέβη στη Βραζιλία για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Οι Έλληνες αξιωματικοί αναζητούν τυχόν στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει ακόμα και οικονομικό κίνητρο για τη δολοφονία του πρέσβη. Στο πλαίσιο αυτό ερευνούν το κατά πόσο ο πρέσβης είχε ασφάλεια ζωής ή αν είχε κάνει διαθήκη.

Δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και ένας αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομικής Συνεργασίας εξετάζουν στοιχεία από τα οποία θα μπορούσε να προκύπτει σημαντικό οικονομικό όφελος και κίνητρο για τη 40χρονη σύζυγό του Φρανσουάζ Σίλβα Ντε Ολιβέιρα, προκειμένου να υπογράψει το «συμβόλαιο θανάτου» με εκτελεστή τον εραστή της και τον ξάδελφο του.

«Ερευνούμε τι θα κέρδιζε η σύζυγος του Πρέσβη από τη δολοφονία του», αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα αναζητούν στοιχεία για την ταυτοποίηση περισσότερων συνεργών, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., οι Έλληνες αξιωματικοί, αναφέρουν πως έχουν στενή συνεργασία με τους Βραζιλιάνους συναδέλφους τους, οι οποίοι τους παρέχουν πλήρη και ακριβή ενημέρωση. Οι Έλληνες αστυνομικοί έχουν πρόσβαση σε κάποια δεδομένα της προανάκρισης και της δικογραφίας που έχει σχηματισθεί, τα οποία θα διαβιβάσουν στην Ελλάδα.

Αυτά τα στοιχεία θα υποβληθούν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος για να ερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του Πρέσβη, η οποία είχε ανατεθεί στο τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια, θα υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου οι δικαστικές αρχές της Βραζιλίας να διαβιβάσουν τον πλήρη φάκελο της υπόθεσης.

Σχόλια