Η πτώση ΔΟΛ και ο διαμοιρασμός του ιντριγκάρει το πολιτικό σύστημα > Ραγδαίες εξελίξεις

Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχαρης δολ\



Χωρίς συμφωνία για τον ΔΟΛ η συνάντηση Ψυχάρη με τον Μουλόπουλο της «Αυγής» και τον Μπόμπολα- Ανακοίνωση Ν.Δ για τη συμμετοχή Μουλόπουλου- Διαψεύδει διακριτικά το Μαξίμου

Οι Τράπεζες ετοιμάζονται να κάνουν, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου την κίνηση που όλοι οι εμπλεκόμενοι ανέμεναν. Θα καταγγελθεί το δάνειο, καθώς δεν κατεβλήθη την 31η Ιανουαρίου, η δόση των περίπου 7 εκατ. ευρώ και πλέον ο έλεγχος του ΔΟΛ περνάει στις Τράπεζες.

Σενάρια για την επόμενη ημέρα του ΔΟΛ συζήτησαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι εκδότες Σταύρος Ψυχάρης, Φώτης Μπόμπολας και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής», Βασίλης Μουλόπουλος.

Δεν υπήρξε κάποια τελική συμφωνία, ούτε υπήρχε η δυνατότητα να παρθεί κάποια οριστική απόφαση για τη διαχείριση της κατάστασης στον ΔΟΛ καθώς τις επόμενες ημέρες ή ώρες αναμένεται να καταγγελθούν από τις τράπεζες οι δανειακές συμβάσεις του συγκροτήματος.

Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες και οι αποφάσεις για τον ΔΟΛ θα παρθούν εντός της εβδομάδας με τις τράπεζες να έχουν τον πρώτο λόγο για το τι μέλλει γενέσθαι στον εκδοτικό όμιλο.

Στη Ν.Δ επικρατεί αναβρασμός καθώς το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρεί πως η παρέμβαση του Φώτη Μπόμπολα (και μαζί με αυτόν του Δ. Μάρη) σε συνδυασμό με τη διαμεσολάβηση του Β. Μουλόπουλου (κάτι, όμως, που διαψεύδει το Μαξίμου) αποτελεί σχέδιο “άλωσης” του Συγκροτήματος. 

Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε γίνει προσπάθεια εξαγοράς της εφημερίδας Τα Νέα από τον Όμιλο Αλαφούζου, με τη διαμεσολάβηση του δημοσιογράφου της εφημερίδας και σχολιαστή του Σκάϊ Γιώργου Παπαχρήστου. 

Η προσπάθεια δεν κατέληξε και τώρα όλα θα κινηθούν μέσω των τραπεζών που διακρατούν τα υπέρογκα δάνεια του ΔΟΛ.

Η παρουσία του Βασίλη Μουλόπουλου στη συνάντηση υποδηλώνει αναμφίβολα πως η κυβέρνηση επιχειρεί να βρεθεί λύση ώστε να μην μπει “λουκέτο” στο Συγκρότημα και βρεθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι χωρίς δουλειά -με τις τεράστιες συνέπειες που θα έχει μάλιστα κάτι τέτοιο στην αγορά. Στην κυβέρνηση σκέπτονται μία παρέμβαση “τύπου Μαρινόπουλου”, όπως, άλλωστε, έχει προταθεί και από τις τράπεζες, οι οποίες, ωστόσο, θα έχουν τον τελευταίο λόγο.

Ενδεικτικό, πάντως, της αμηχανίας που επικρατεί στη Ν.Δ σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, ήταν αφενός το tweet του εκπροσώπου Τύπου Βασίλη Κικίλιας και αφετέρου η ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει ενημερώσει με ποια ιδιότητα παρέστη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αυγής”, κ. Βασίλης Μουλόπουλος στη συνάντηση με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα».

Τα παραπάνω αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε και στην οποία συζητήθηκε το μέλλον του ΔΟΛ.

«Ας ενημερώσει επίσης την ελληνική κοινή γνώμη, αν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, με εκπροσώπους των τραπεζών, συζητήθηκε το θέμα του Δ.Ο.Λ.», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης που κλείνει τον κύκλο του στα media, προσπαθεί να κρατηθεί εντός παιχνιδιού, κάτι, όμως, που είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού δεν εμφανίζεται ακόμα διατεθειμένος να συνεισφέρει με χρήματα. Η πλευρά του Φώτη Μπόμπολα, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχει και ο Πήγασος, εμφανίζεται έτοιμη να συνεισφέρει, ίσως και με τη συνδρομή του επιχειρηματία Δημ. Μάρη (συνεταίρου του κ. Μπόμπολα στην stoiximan), κάτι που αργά ή γρήγορα ίσως οδηγήσει και σε συγχώνευση του ΔΟΛ με τον Πήγασο.
πηγή

Σχόλια