Ο εγκέφαλος του στρατού > «Κολοσσιαίος» Ρωσικός υπερυπολογιστής προβλέπει πολέμους

Army’s brain: Russia’s ‘colossal’ supercomputer helps predict wars, defense minister says




Ενας «κολοσσιαία ισχυρός" υπερυπολογιστήςέχει εγκατασταθεί στο στρατιωτικό αρχηγείο της Ρωσίας και βοηθά τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προβλέπουν αναδυόμενες απειλές, αναλύοντας τις προηγούμενες συγκρούσεις, όπως ο γιουγκοσλαβικός πόλεμος δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο υπερυπολογιστής είναι ένα βασικό μέρος της υποδομής πληροφορικής.  Η έδρα είναι τόσο ισχυρή που ο στρατός χρησιμοποιεί λιγότερο από το ήμισυ της χωρητικότητάς της. 

"Έχει ανοικτή αρχιτεκτονική - μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε συγκεκριμένα στοιχεία, τη δημιουργία, την αύξηση και επέκταση των δυνατοτήτων της, έχει πολλά από αυτά», είπε ο υπουργός.

Ο υπερυπολογιστής του κέντρου είχε σχεδιαστεί για να προβλέψουμε την εξέλιξη των τρεχουσών ή μελλοντικών πολέμων, αναλύοντας το τρέχον περιβάλλον ασφάλειας και αντλώντας συμπεράσματα από προηγούμενες συγκρούσεις. Οχι μόνο  αποθηκεύει τα δεδομένα από όλους τους μεγάλους πολέμους και συγκρούσεις, αλλά και βοηθά στην πρόβλεψη επερχόμενων πολέμων εξήγησε ο Shoigu 


Ο υπερυπολογιστής έχει χωρητικότητα αποθήκευσης  236 petabytes ή 236.000 terabytes, σύμφωνα με το κανάλι Rossiya 24. Shoigu είπε ότι η χωρητικότητα αποθήκευσης του υπερβαίνει εκείνη του Πενταγώνου 19 φορές.

Η NDMC είναι ο υψηλότερος κόμβος εντολών και ελέγχου του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με ανοικτές πηγές, συνδέει όλες τις μονάδες του στρατού, στο εξωτερικό, εγκαταστάσεις, και το Γενικό Επιτελείο σε ένα οικοσύστημα, ενώ παρέχει τεράστια επίγνωση της κατάστασης για τους διοικητές.

Σχόλια