Σκούρα τα βρίσκει η Τουρκία >> Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε δύο τουρκικά Leopard 2A4

Το Ισλαμικό Κράτος αιχμαλώτισε δύο τουρκικά Leopard 2A4 (φωτο)Οι στρατιωτικές… επιτυχίες του Ερντογάν στην εισβολή του στη Συρία, που την ονομάζει Ασπίδα του Ευφράτη, συνεχίζονται.


Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανάρτησε φωτογραφίες στο Twitter όπου δείχνει το ένα από τα δύο τουρκικά τανκς τύπου Leopard 2A4 που πήρε λάφυρα σε μάχες έξω από την Αλ Μπαμπ της Συρίας.

Στην κεντρική φωτογραφία που δημοσιεύουμε, πηγή της είναι το Ισλαμικό Κράτος, βλέπουμε το τουρκικό τανκς παρατημένο στα χέρια των τρομοκρατών.

Στη φωτογραφία φαίνεται και μια μπουλντόζα, που τη χρησιμοποιούσε ο τουρκικός στρατός για να σκάβει χαρακώματα. Κι αυτή λάφυρο στα χέρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σε εναέριο πλάνο που είχε τραβηχτεί νωρίτερα από ντρον βλέπουμε το ίδιο τουρκικό τανκ και την μπουλντόζα μαζί με Τούρκους στρατιώτες πριν δεχθούν την επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος και γίνουν λάφυρα των τζιχαντιστών. Είναι η κάτω εικόνα:Σε άλλη φωτογραφία, αυτή που ακολουθεί, βλέπουμε ένα τουρκικό τεθωρακισμένο μεταφοράς προσωπικού το οποίο έπεσε επίσης στα χέρια των τζιχαντιστών.

Οι Τούρκοι και τουρκόφιλοι μισθοφόροι το εγκατέλειψαν μαζί με τον οπλισμό τους και τα εφόδιά τους, που τα βλέπετε στο εσωτερικό του στα αριστερά της εικόνας.Αυξάνονται όμως και οι τουρκικές απώλειες. Σε μια ημέρα μόνο σκοτώθηκαν 14 Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν 33, οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 16 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.

Μιντιακοί ακτιβιστές ανάρτησαν τις φωτογραφίες των νεκρών Τούρκων στρατιωτών, είναι οι ακόλουθες:Σε άλλη φωτογραφία βλέπουμε ένα τουρκικό τανκ και ένα τεθωρακισμένο, που χρησιμοποιούσαν οι τουρκόφιλοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), ανάμεσα σε πτώματα τουρκόφιλων.

πηγή

Σχόλια