Τζούλιαν Ασάνζ το μεγάλο κυνηγητό >> Ο Ασάντζ δημοσιοποιεί την κατάθεσή του για τον βιασμό στη Σουηδία

Αποτέλεσμα εικόνας για ασανζ

Ο Τζούλιαν Πολ Ασάνζ (Julian Paul Assange, 3 Ιουλίου 1971) είναι Αυστραλός ακτιβιστής που δραστηριοποιείται στο διαδίκτυο. 

Είναι γνωστότερος για την ανάμιξή του στην λειτουργία της ιστοσελίδας Wikileaks.

Να σημειώσουμε εδώ πως μετά τις διαρροές απόρρητων εγγράφων απο την ιστοσελίδα θεωρείται ότι οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει "ανθρωποκυνηγητό" σε όλο τον πλανήτη προσπαθώντας και πετυχαίνοντας στην πραγματικότητα να "φυλακίσουν" κατά μία έννοια τον Ασάντζ χωρίς να έχει δικαστεί καν...

Τον κατηγορούν ότι συνεργάζεται με τις υπηρεσίες του Πούτιν εναντίον της Αμερικής...

Οι εισαγγελείς της Σουηδίας - σύμφωνα με κάποιους αναλυτές - παίζουν απλά το παιγνίδι των αμερικανών στην υπόθεση αυτή... 


Ο ιδρυτής Τζούλιαν Ασάντζ, εν τω μεταξύ, «πέταξε το γάντι» στους Σουηδούς εισαγγελείς, τους οποίους κατηγορεί πως του έχουν στερήσει την ελευθερία εδώ και έξι χρόνια, δημοσιοποιώντας τις απαντήσεις που τους έδωσε όταν ανακρίθηκε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα σχετικά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό.

Ο Ασάντζ έχει επανειλημμένα ζητήσει να του επιτραπεί να δώσει τη δική του εκδοχή για την όλη υπόθεση στους εισαγγελείς, αλλά μέχρι πρόσφατα αυτοί επέμεναν ότι πρέπει να πάει στη Σουηδία για να ανακριθεί. Ο Ασάντζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο από τον Ιούνιο του 2012.

«Δημοσιοποιώ την κατάθεσή μου στο κοινό» λέει ο Ασάντζ σε επιστολή του που συνοδεύει το έγγραφο. «Ο λόγος είναι απλός. Θέλω ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για το πόσο άδικη είναι αυτή η διαδικασία».

Στην κατάθεσή του, ο Ασάντζ λέει πως, λόγω της εχθρικής στάσης των ΗΠΑ απέναντι στο WikiLeaks, οι κάρτες του μπλοκαρίστηκαν αμέσως μετά την άφιξή του στη Σουηδία το καλοκαίρι του 2010, στο αποκορύφωμα της αντιπαράθεσής του με το Πεντάγωνο σχετικά με τη δημοσιοποίηση ενός μεγάλου όγκου διπλωματικών και στρατιωτικών εγγράφων. 

Η γυναίκα, γνωστή ως «SW», φάνηκε να «συμπάσχει στα δεινά μου και επίσης φάνηκε να επιδεικνύει ενδιαφέρον ρομαντικού χαρακτήρα» λέει ο Ασάντζ. «Δεν ήταν κοντά σε ανθρώπους που ήμουν εγώ κοντά, οπότε φάνηκε πως αυτοί που ήθελαν να με βλάψουν θα ήταν απίθανο να προσπαθήσουν να με βρουν παρακολουθώντας τις κινήσεις της».

assange

Η γυναίκα «κατέστησε ξεκάθαρο ότι ήθελε σεξουαλική επαφή» και έβαλε τα χέρια του στο στήθος της όταν βρίσκονταν στο σινεμά, υποστηρίζει ο Ασάντζ. «Με προβλημάτισε η ένταση του ενδιαφέροντός της και επίσης εγώ αγαπούσα βαθιά μια άλλη γυναίκα, κάτι που ήταν στο μυαλό μου και με επηρέασε συναισθηματικά».

Η ένταση του ενδιαφέροντός της, συνεχίζει, τον έκανε να ανησυχήσει για το πώς θα αντιδρούσε εάν ένιωθε πως την απορρίπτει. Όπως ισχυρίζεται, αργότερα διαπίστωσε ότι η ίδια είχε συγκεντρώσει δεκάδες φωτογραφίες του τις εβδομάδες πριν συναντηθούν, με τον λογαριασμό της στο Flickr να είναι γεμάτος εικόνες του.

Αφού έκαναν σεξ χωρίς προφυλάξεις, η γυναίκα του ζήτησε να κάνει εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, συνεχίζει στην κατάθεση. «Ήμουν σύμφωνος και κανόνισα να συναντηθούμε την επόμενη ημέρα σε κοντινό πάρκο κατά την ώρα του φαγητού, όταν θα είχα χρόνο να κάνω τις εξετάσεις. Όπως είπε, ήταν καλά και φαινόταν ήρεμη. Μπορείτε να φανταστείτε πώς δυσκολεύτηκα το επόμενο πρωί να πιστέψω ότι είχα συλληφθεί ερήμην μου για “βιασμό” και ότι η αστυνομία έψαχνε για εμένα σε όλη τη Στοκχόλμη».

Ο Ασάντζ υποστηρίζει πως γραπτά μηνύματα τα οποία απεστάλησαν από την ίδια- στα οποία οι δικηγόροι του είχαν πρόσβαση μόνο για λίγο, σε πρώιμο στάδιο της υπόθεσης- δείχνουν πως η ίδια δεν κοιμόταν κατά το σεξ. «Ήμουν σίγουρος ότι δεν κοιμόταν. Ήμουν επίσης σίγουρος πως συναίνεσε ξεκάθαρα στο σεξ χωρίς προφυλάξεις, πριν αρχίσει η επαφή». Η γυναίκα έχει επιμείνει πως είχε θέσει ως απαραίτητο όρο για το σεξ να χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό.

Ο Ασάντζ επίσης ισχυρίζεται πως τα μηνύματα δείχνουν ότι η γυναίκα είχε πει αρχικά ότι «δεν ήθελε να καταγγείλει τον Τζούλιαν Ασάντζ», αλλά πως «η αστυνομία ήθελε να τον πιάσει», και πως η SW «σοκαρίστηκε όταν τον συνέλαβαν» επειδή «το μόνο που ήθελε ήταν να κάνει εξετάσεις».

assange

Κατά τον Ασάντζ, τα μηνύματα αποδεικνύουν πως το σεξ μεταξύ αυτού και της SW ήταν «συναινετικό και ωραίο», και υπήρξε επαφή τέσσερις ή πέντε φορές.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, στα μηνύματα περιλαμβάνονται τα εξής: 

-Στις 14 Αυγούστου 2010, η SW έγραψε σε έναν φίλο «τον θέλω, τον θέλω»

-Στις 17 Αυγούστου έγραψε σε φίλο ότι έκαναν μακρά προκαταρκτικά, αλλά δεν έγινε κάτι παραπάνω. Αργότερα έγραψε πως το σεξ «ήταν εντάξει», πέρα από τον κίνδυνο εγκυμοσύνης και σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων. 

-Στις 20 Αυγούστου, η SW, ενώ ήταν σε αστυνομικό τμήμα, έγραψε πως «δεν ήθελε να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Τζούλιαν Ασάντζ», αλλά πως η αστυνομία «ήθελε πολύ να τον πιάσει». 

-Στις 21 Αυγούστου έγραψε πως «δεν ήθελε να κατηγορήσει» τον Ασάντζ «για οτιδήποτε, και ότι ήταν η αστυνομία που έστησε τις κατηγορίες».

Σύμφωνα με τα κείμενα που διέρρευσαν στον Guardian το 2010, η γυναίκα είπε στην αστυνομία πως συνάντησε τον Ασάντζ σε ένα σεμινάριο όπου ο ίδιος μιλούσε, και μετά πήγε μαζί του στο σινεμά, όπου φιλήθηκαν. Δύο ημέρες μετά, κανόνισαν να συναντηθούν και πήγαν στο διαμέρισμά του. Εκεί άρχισαν να κάνουν σεξ, αλλά η ίδια απομακρύνθηκε επειδή ο Ασάντζ δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό, και ο ίδιος αποκοιμήθηκε. Η SW είπε στην αστυνομία πως αργότερα έκαναν σεξ τουλάχιστον μια φορά, όταν ο ίδιος φόρεσε «χωρίς να το θέλει» προφυλακτικό, αλλά το επόμενο πρωί, αφού η ίδια πήγε να πάρει πρωινό και μετά ξανάπεσε στο κρεβάτι και κοιμήθηκε, ξύπνησε και αντιλήφθηκε πως ο Ασάντζ έκανε σεξ μαζί της χωρίς προφυλακτικό. Σύμφωνα με την κατάθεση, του είπε «ελπίζω να μην έχεις HIV» και αυτός απάντησε «και βέβαια όχι» αλλά «δεν μπορούσε να του το ξαναπεί, επειδή μιλούσαν για το προφυλακτικό όλο το βράδυ. Δεν είχε κάνει ξανά σεξ χωρίς προφυλάξεις». Σύμφωνα με την κατάθεση, πήρε το «χάπι της επόμενης ημέρας» και έκανε εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά όταν τηλεφώνησε στον Ασάντζ και του ζήτησε να κάνει και αυτός, της είπε πως δεν είχε χρόνο.

Σχόλια