Το βίντεο στο οποίο δύο Τούρκοι στρατιώτες καίγονται ζωντανοί > Ισχυρό πλήγμα στην Τουρκία από το Ισλαμικό Κράτος

Στιγμιότυπο από το σοκαριστικό βίντεο με τους Τούρκους στρατιώτες



Στην πιο κρίσιμη καμπή της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που εξαπέλυσε πριν από τέσσερις μήνες ο τουρκικός στρατός για να απωθήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής από την περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων, η Αγκυρα δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα με την προπαγάνδα θανάτου από το Ισλαμικό Κράτος.

Βίντεο-σοκ στο οποίο δύο Τούρκοι στρατιώτες καίγονται ζωντανοί ενώ είναι δεμένοι, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, φέρνει τη φρίκη του πολέμου στη Συρία και μέσα στην Τουρκία, παρότι η κυβέρνηση έχει μπλοκάρει τις ιστοσελίδες του ISIS.
Ωστόσο, η αραβόφωνη ιστοσελίδα Arabi 21 περιέγραψε αναλυτικά το βίντεο 19 λεπτών, στο οποίο οι στρατιώτες, οι οποίοι προφανώς συνελήφθησαν αιχμάλωτοι από το Ισλαμικό Κράτος στις μάχες με τον τουρκικό στρατό για τον έλεγχο της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ, εμφανίζονται με ξυρισμένο κεφάλι να βγαίνουν από κλουβί και να οδηγούνται στον θάνατο διά της φωτιάς από τους ακραίους ισλαμιστές ενόπλους.
Οπως φαίνεται από την εξέλιξη του βίντεο, τα ρούχα των Τούρκων στρατιωτών ήταν βουτηγμένα σε εύφλεκτο υλικό, ενώ το ίδιο συνέβαινε και με το «κολάρο» που τους είχαν φορέσει οι τζιχαντιστές, ώστε να είναι βέβαιον ότι θα χάσουν τη ζωή τους μαρτυρικά μέσα στις φλόγες.

Τον κατηγορούν

Πριν από τον μαρτυρικό τους θάνατο οι δύο στρατιώτες κατηγορούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως υπαίτιο των δεινών τους, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στο αποτρόπαιο βίντεο σε ομιλία του την επομένη της δημοσιοποίησής του για τη μάχη που δίνει ο τουρκικός στρατός στην Αλ Μπαμπ. Εσπευσε, ωστόσο, να διαβεβαιώσει ότι η μάχη για την Αλ Μπαμπ έχει σχεδόν τελειώσει, αν και η Αγκυρα ζήτησε τη συνδρομή του διεθνούς συνασπισμού στις επιχειρήσεις που διεξάγει κατά του ISIS στην Αλ Μπαμπ. Θα είναι «απαράδεκτο να μη δοθεί η αναγκαία αεροπορική υποστήριξη» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν. Η Αλ Μπαμπ αποτελεί στρατηγικό στόχο στην επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων, γιατί αν την κερδίσουν οι Κούρδοι θα ενώσουν τα εδάφη τους, που σήμερα είναι αποκομμένα, ανατολικά και δυτικά της Αλ Μπαμπ, και θα δημιουργήσουν de facto το Συριακό Κουρδιστάν, που θα ορίζεται από έναν ενιαίο γεωγραφικό χώρο με συνέχεια και συνοχή.


Οσο πάντως αυξάνει ο φόρος αίματος που πληρώνει η Τουρκία στη Συρία ?14 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην Αλ Μπαμπ την περασμένη Τετάρτη? τόσο ο Ερντογάν θα επιχειρεί να αποπροσανατολίσει από τη αντιδημοφιλή πολιτική του στη Συρία, παίζοντας ξανά επιθετικά το «χαρτί» Γκιουλέν με αφορμή τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα. 

Σχόλια