Θα αλλάξει ο μποναμάς την μοίρα του Τσίπρα? >> Η πείρα δείχνει πως όχι.

Παροχές Τσίπρα σε συνταξιούχους: Φάτε μάτια ψάρια

Στα χείλη όλων πλανάται το ερώτημα εάν ο μποναμάς Τσίπρα θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του ανθρώπου που κορόιδεψε έναν ολόκληρο λαό και εν τέλει εάν είναι δυνατόν μοιράζοντας από 300 να κερδίζεις εκλογές..

Ο Τσίπρας δείχνει να το πιστεύει..

Τόσο αξιολογεί τον Ελληνα..

Ας δούμε τι λέει η πείρα..

Ολη αυτή η κίνηση Τσίπρα   θυμίζει στο ΒΗΜΑ την αντίστοιχη που έκανε ο Αντ. Σαμαράς τον Δεκέμβριο του '14. Είναι ακριβώς η ίδια πράξη σε ανάλογο μοτίβο. Και τότε η αξιολόγηση ήταν ανοιχτή, η πολιτική πίεση μεγάλη, οι εκλογές προ των θυρών και η δημοσκοπική πίεση αφόρητη στον κ. Σαμαρά. Ετσι έδωσε και εκείνος τον οβολό του στα υπερήφανα γηρατειά, αλλά, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν απέτρεψε την εκλογική ήττα.

Συνήθως τέτοιου τύπου εφ' άπαξ παροχές χάνονται στο βαρέλι της αγανάκτησης και της οργής. Θα μπορούσε ο κ. Τσίπρας να επιμείνει στην αξιολόγηση και το υπερβάλλον του πλεονάσματος, που υποτίθεται έχει, να το αξιοποιήσει ώστε να ξεκινήσουν δύο-τρία μεγάλα έργα και να τονωθεί πολλαπλασιαστικά η οικονομική δραστηριότητα.

Για την ιστορία, να θυμίσω πως όταν ο κ. Σαμαράς μοίραζε το «κοινωνικό μέρισμα» το 2014, ο Αλ. Τσίπρας το χαρακτήριζε «πράξη ντροπής και ταπείνωσης», ενώ άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Δ. Παπαδημούλης, έλεγαν ότι ήταν «επίδομα προς αναποφάσιστους» εννοώντας ότι τους μοίραζε λεφτά για να πάρει ψηφαλάκια.

Σχόλια