Μπάτε σκύλοι αλέστε τα λεωφορεία >> Κανείς δεν πληρώνει εισιτήριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για σταση λεωφορειου

Χάος και ασυδοσία επικρατεί στα λεωφορεία, με την εισιτηριοδιαφυγή να αποτελεί πλέον το κυριότερο πρόβλημα των συγκοινωνιακών φορέων, οι οποίοι βυθίζονται στα χρέη.

Ελεγχοι εισιτηρίων δεν γίνονται, ενώ οι συγκοινωνιολόγοι επιμένουν ότι το διάστημα της ελεύθερης μετακίνησης (καλοκαίρι του 2015 όταν επιβλήθηκαν οι έλεγχοι κεφαλαίων) έχει καθιερώσει μια νοοτροπία ασυδοσίας. 

Οι πολίτες άργησαν πολύ να «ξαναμπούν» στη λογική του εισιτηρίου. 

Την ίδια στιγμή, το κράτος μοιάζει να αδρανεί επιδεικτικά, δυσχεραίνοντας την προμήθεια εισιτηρίων. Η πλειονότητα των περιπτέρων δεν διαθέτει πλέον εισιτήρια, με αποτέλεσμα η ανεύρεση του πολυπόθητου, για τον ευσυνείδητο επιβάτη, χαρτάκι να μοιάζει με άθλο. 

 Τα σημεία πώλησης εισιτηρίων έχουν περιοριστεί στα 1.100 περίπου από 4.000 που ήταν το 2011. Στο παρελθόν είχαν γίνει προσπάθειες να διατεθούν εισιτήρια σε σούπερ μάρκετ ώστε να έχει ευκολότερη πρόσβαση ο επιβάτης σε αυτά, ωστόσο το σχέδιο δεν τελεσφόρησε. Τα καταστήματα σούπερ μάρκετ έκριναν, όπως ακριβώς και τα περίπτερα, ότι δεν τους συμφέρει.

«Λες και η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για να μην είναι ο πολίτης συνεπής» λέει στην «Κ» ένα συστηματικός επιβάτης λεωφορείων. Την ίδια στιγμή, η απουσία ελέγχων εντός των οχημάτων καλλιεργεί ακόμη εντονότερα το κλίμα ανομίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σχόλια