Kοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ ) >> 700.000 θα το πάρουν. Δείτε ποια επιδόματα καταργούνται.

Αποτέλεσμα εικόνας για θεανω φωτιου

Σε 700.000 δικαιούχους εκτιμάται ότι θα παραχωρηθεί το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ ) από 200 έως 400 ευρώ το μήνα, αρχής γενομένης από τους πρώτους μήνες του 2017. ( Υποβολή αιτήσεων από 1/1/2017)

Σύμφωνα με την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου, κάμφθηκαν οι εντάσεις των δανειστών και όχι μόνο εξασφαλίστηκε το κονδύλι των 760.000.000 ευρώ για το ΚΕΑ από την υπεραπόδοση εσόδων, αλλά επιπλέον στον προϋπολογισμό προβλέπεται και ένα «μαξιλαράκι» 300.000.000 για πολιτικές πρόνοιας.

Η κ. Φωτίου υποστήριξε, ότι στο επικαιροποιημένο μνημόνιο, απαλείφθηκε η δέσμευσή μας, για περικοπή επιδομάτων που αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ

«Δεν θα κόψουμε κανέναν επίδομα, αλλά η επιδοματική πολιτική μας έχει καταστρέψει. 
Χρειαζόμαστε σύστημα φροντίδας, και όχι επιδόματα», είπε η αρμόδια υπουργός, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των επιδομάτων έως το τέλος του 2017, χωρίς να αποκλείεται η συστηματοποίηση των επιδοματικών κριτηρίων.

Ως πρώτο βήμα αναδιάρθρωσης, θα καταργηθούν και θα ενσωματωθούν στο ΚΕΑ, επιδόματα κόστους 8 εκατ. ευρώ, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι: 

Ένδεια
Απροστάτευτου παιδιού
Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας
Επίδομα – κίνητρο σχολικής παρακολούθησης

Επίσης στο ΚΕΑ θα ενσωματωθούν η κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου. 




Σχόλια