Οι Ρώσοι στην Αθήνα >> Ο Ιβάν ενδιαφέρεται και για το πρώην Esperia της Σταδίου

Ο Ιβάν ενδιαφέρεται και για το πρώην Esperia της Σταδίου - Κεντρική Εικόνα


Η επέλαση του Σαββίδη στην ελληνική επικράτεια και ο τρόπος που αυτή γίνεται δεν έχει περάσει απαρατήρητη απο τον ξένο τύπο...

Πολλοί τον θεωρούν το μακρύ χέρι του Πούτιν στην Ελλάδα...

Ιδιαίτερη ανησυχία (στον ξένο τύπο) προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ειδικότερα των ΑΝΕΛ σ'αυτή την περίπτωση) να του "δώσει" κανάλι...

Η Ρωσία έχει παρουσία στα ελληνικά πράματα εδώ και καιρό...

Και στα μιντιακά βεβαίως..

Το μοντέλο διείσδυσης δεν είναι διαφορετικό απο αυτό που ακολουθεί και σε άλλες ευρωπαικές χώρες...

Ο Σαββίδης δείχνει να έχει "κατακτήσει" τον ελληνικό βορρά...

Τώρα θέλει να κατέβει και στην Αθήνα....

Πολλοί λένε ότι κάποια στιγμή θα ασχοληθεί (απευθείας ο ίδιος και όχι απλά υποστηρίζοντας) με τα πολιτικά πράματα...
Αποτέλεσμα εικόνας για Esperia σταδιου
Ο ίδιος δεν απορρίπτει μιά τέτοια προοπτική...

Δείτε την είδηση....


Ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας στην οδό Σταδίου, το Esperia, εδώ και χρόνια ρημάζει. Εκεί που άλλοτε γινόταν κοσμοσυροή από τουρίστες, από Αθηναίους που έπιναν τον καφέ τους και από τόπο επιχειρηματικών συναντήσεων, επικρατεί βουβαμάρα, οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ερμητικά κλειστά και ενίοτε άστεγοι κοιμούνται στην είσοδο. 

Όμως κάτι κινείται στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας και αυτό είναι πλέον φανερό και στην υπόθεση του Esperia, καθώς τους όρους του διαγωνισμού με τον οποίο θα «βγει» μετά από χρόνια -πλέον- αναμονής πρόκειται να εξειδικεύσουν άμεσα οι επιτελείς του πρώην Ταμείου Νομικών, νύν ΕΤΑΑ- Τομέας Ασφάλισης Νομικών, ώστε το πρώην ξενοδοχείο να ανοίξει και πάλι τις πύλες του.


Στόχος είναι η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα, κατά τους πρώτους μήνες του 2017, δεδομένου ότι την πόρτα του Ταμείου έχουν χτυπήσει ουκ ολίγοι μνηστήρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευθούν τη θετική συγκυρία για τον αθηναϊκό τουρισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Esperia σταδιου


Ο πρώτος σκόπελος, με τη νομοθετική ρύθμιση που χρειαζόταν όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να προχωρήσει η διαγωνιστική διαδικασία, ξεπεράστηκε ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, οπότε δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ειδική διάταξη με ονομαστική αναφορά στο Esperia, στο νόμο 4430: Η διάταξη προβλέπει ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΤΑΑ, όπου εντάσσεται ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών ή του Ε.Φ.Κ.Α., μετά την ένταξη του ΕΤΑΑ σε αυτόν, μπορεί να προκηρυχθεί πλειοδοτικός διαγωνισμός, ενώ το δ.σ. θα καθορίσει τη χρονική διάρκεια της μίσθωσης, το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα και τις παρεχόμενες εγγυήσεις από τον επενδυτή.

Το ιστορικό ξενοδοχείο, είχε κλείσει το 2010 λόγω αδυναμίας καταβολής του (υψηλού) ενοικίου του 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως από τον τότε μισθωτή, τον όμιλο του Μ. Καλλίγερου στο Ταμείο Νομικών. Τώρα, έξι χρόνια μετά, μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη μίσθωση του ξενοδοχείου φιγουράρει και η Dimera του Ιβάν Σαββίδη, που έχει εκδηλώσει ανοικτά το ενδιαφέρον του για είσοδο στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, έχοντας ήδη την εμπειρία του Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μισθώνει από το ΙΚΑ και τελεί υπό ευρύ πρόγραμμα ανακαίνισης.

Το 9ώροφο πρώην ξενοδοχείο Esperia στη συµβολή των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω στην περιοχή της Κλαυθµώνος της Αθήνας έχει συνολική επιφάνεια 11.931 τ.μ. και ανεγέρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '60 για να «αντέξει» έως το 2010, την περίοδο κατά την οποία τα «λουκέτα» στα ξενοδοχεία της Αθήνας έπεφταν ...βροχή. Εκτοτε παραμένει κλειστό.


Σχόλια