Δεν ήταν μόνο η εκκλησία >> Πόντιοι και Μικρασιάτες πανηγυρίζουν την αποπομπή του Ν. Φίλη


Από το παμποντιακό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος τον Νοέμβριο του 2015, με αίτημα την αποπομπή Φίλη

Δύο εκατομμύρια Πόντιοι και Μικρασιάτες πανηγυρίζουν την αποπομπή του αρνητή της Γενοκτονίας Ν. Φίλη


Σύλλογοι, μαζικές οργανώσεις, προσωπικότητες και απλός κόσμος με καταγωγή από τον Πόντο και την Μικρά Ασία, στην κυριολεξία πανηγυρίζουν για την αποπομπή από την κυβέρνηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος ως γνωστόν, με άρθρο αλλά και δηλώσεις του αμφισβήτησε την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.


Όταν αναδείχτηκε το θέμα, έγιναν διαδηλώσεις στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ υπήρξαν και πόλεις όπου οι σύλλογοι είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητο τον Νίκο Φίλη.

Ανεπιθύμητο τον χαρακτήρισε μετά τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και ο διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Queens College, δρ Χρίστος Ιωαννίδης, όταν ο υπουργός είχε επισκεφθεί την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις αναίτιες επιθέσεις του Νίκου Φίλη στην Εκκλησία, βαρύνουσα σημασία στην απομάκρυνσή του έπαιξαν οι διαμαρτυρίες και τα διαβήματα των ποντιακών και μικρασιατικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και τον κόσμο, εξ ου και οι πανηγυρισμοί.
πηγή

Σχόλια