Παντού υπάρχουν εγκληματίες, αλήτες, τραμπούκοι >> Μόνο στην Ελλάδα όλοι αυτοί έχουν «πανεπιστημιακό άσυλο»

Αποτέλεσμα εικόνας για ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητής Στάθης Τσοτσορό

Σίγουρα θα έχετε ακούσει γι αυτή την ιστορία στο Βόλο...

Οπως μεταδίδουν τα βολιώτικα ΜΜΕ, το απόγευμα της Τετάρτης, την ώρα που ο πρόεδρος των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), καθηγητής Στάθης Τσοτσορός, έδινε διάλεξη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα «Διοίκηση σε περιόδους αβεβαιότητας: Ο ενεργειακός τομέας κατά τη μετάβαση στη μετα-πετρελαϊκή εποχή» στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Νεάπολη Βόλου, εισέβαλε μια ομάδα κουκουλοφόρων που έχουν το όνομα «Τερμίτες».

 Οι τραμπούκοι φώναξαν τις γνωστές ανοησίες για τον καπιταλισμό και για «μίσος ταξικό» (τρομάρα μας!), πέταξαν μπογιές στον κ. Τσοτσορό και τους παρισταμένους και έφυγαν ανενόχλητοι.

Τ​​ο πιο τραγικό, όπως μεταδίδει  η Καθημερινή, ήταν οι διάλογοι που ακολούθησαν μεταξύ καθηγητών και παρισταμένων. «Να καλέσουμε την αστυνομία...», ακούγεται κάποιος αλλά κατόπιν συνειδητοποιεί τι είπε και συνεχίζει: «αλλά, σιγά μην μπει η αστυνομία σε πανεπιστήμιο». 

Ετσι, επειδή δεν υπάρχει μηχανισμός ασφάλειας να παρεμβαίνει στα πανεπιστήμια, διάφοροι τραμπούκοι μπορούν ανενόχλητοι να διακόπτουν μαθήματα, να πετούν μπογιές, αυγά, ζαρζαβατικά σε όποιον δεν γουστάρουν, να επιβάλλουν το δικό τους καθεστώς τρόμου στα ΑΕΙ. 

Αυτό γεννά ένα ερώτημα: Ποιανού αρμοδιότητα είναι η διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας των ΑΕΙ από τους καταπατητές, όταν μάλιστα τη χρησιμοποιούν για έκνομες ενέργειες; Του υπουργείου Παιδείας; Πρέπει να εκδώσει υπουργική απόφαση ο κ. Κώστας Γαβρόγλου για να εκκενωθεί του κτίριο; Του τοπικού διοικητή της αστυνομίας; Των φιλήσυχων πολιτών που πρέπει να πάψουν να είναι φιλήσυχοι και να πάρουν τα στειλιάρια να τους εκδιώξουν; Σε όλα τα πανεπιστήμια υπάρχουν κατειλημμένοι χώροι και «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα» όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Σε κάθε κοινότητα ανθρώπων υπάρχουν εγκληματίες, αλήτες, τραμπούκοι. Η εγκληματικότητα, η αλητεία, ο τραμπουκισμός ανθούν μόνο όταν τρωκτικά και τερμίτες πράττουν ανεμπόδιστοι. Ας είναι καλά ο κ. Νίκος Φίλης και η υπόλοιπη (πρώην) ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που επανέφεραν το λεγόμενο «πανεπιστημιακό άσυλο» για να μπορούν οι τραμπούκοι να δρουν ανενόχλητοι, και οι αρμόδιοι να κρύβονται έχοντας προσχήματα του νόμου.

Σχόλια