Θα πρέπει να μετανιώσει >> 23/11 η δίκη του ταξιτζή που τραυμάτισε σκόπιμα με το όχημα του αδέσποτο σκύλο στο Ρέθυμνο

Αποτέλεσμα εικόνας για αδεσποτο σκυλι

Στις 23 Νοεμβρίου 2016 αναμένεται να εκδικαστεί - μετά από δύο αναβολές - από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η υπόθεση του σκόπιμου τραυματισμού ενός σκύλου από οδηγό ταξί ο οποίος χτύπησε αρχές Σεπτεμβρίου με το όχημα του το αδέσποτο ζώο στο Ρέθυμνο στη λεωφόρο Σταμαθιουδάκη έξω από το κτίριο της Δ.Ο.Υ.

Τα ξημερώματα εκείνης της μέρας λίγο μετά τη 01:00 ο μικρόσωμος σκύλος βρισκόταν στη μέση του οδοστρώματος όταν ο Χρήστος Τζαννιδάκης με την οικογένεια του και πολλούς άλλους περαστικούς είδαν ένα ταξί αρχικά να κόβει ταχύτητα – αφού όλοι του φώναζαν να σταματήσει καθώς ο σκύλος δεν έφευγε από τον δρόμο – και στην συνέχεια τον οδηγό να πατάει γκάζι και να περνάει πάνω από το ζώο.

Το σκυλί εγκλωβισμένο στο κάτω μέρος του οχήματος άρχισε να ουρλιάζει και ο κ. Τζαννιδάκης έσκυψε για να το εντοπίσει φωνάζοντας στον οδηγό να σταματήσει. Εντούτοις ο ταξιτζής όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά έβαλε όπισθεν με αποτέλεσμα να τραυματίσει ακόμα περισσότερο τον σκύλο αφού πέρασε ξανά από πάνω του.

Η αδιαφορία του οδηγού που ισχυρίστηκε ότι δεν είδε το σκυλί ήταν άνευ προηγουμένου αφού παρά τις φωνές των περαστικών έφυγε και ενώ είχε απομακρυνθεί από το σημείο του συμβάντος έκανε αναστροφή και με ύφος και μαγκιά ζήτησε και τα ρέστα από εκείνους που ούρλιαζαν και του έλεγαν εξ αρχής να κόψει ταχύτητα, ενώ του υποδείκνυαν που είναι το ζώο, και προσπαθούσαν να σώσουν το τραυματισμένο ζώο.

Ο κ. Τζαννιδάκης κάλεσε επί τόπου τον κτηνίατρο Γιώργο Αντωνακάκη, ο οποίος μετέφερε το σκυλί στο κτηνιατρείο του για να το εξετάσει. Ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου δύο μέρες μετά το συμβάν καθώς είχε κρατήσει το αριθμό κυκλοφορίας του ταξί και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του οδηγού.

Το ζώο που ευτυχώς γλύτωσε τα χειρότερα καθώς ο ταξιτζής δεν το πέτυχε με τις ρόδες του οχήματος αλλά με τον άξονα του Ι.Χ.  μόλις συνήλθε δόθηκε για υιοθεσία σε συγγενή του κ. Τζαννιδάκη και όπως μας περιέγραψε πλέον ζει ζωή χαρισάμενη.
πηγή

Σχόλια