Σκάνδαλο με Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Με κλεμμένα χρήματα «Ο Λύκος της Wall Street»;


Αποτέλεσμα εικόνας για ο λυκος της wall streetO ηθοποιός καλείται να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε για την κλιματική αλλαγή στα Ηνωμένα Εθνη ή να αποκηρύξει τις συνδέσεις του με ομάδα που φέρεται να καταχράστηκε εκατομμύρια και επιθυμούσε να κερδίσει την εύνοια του Λευκού Οίκου.

Σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB είναι μπλεγμένος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

O ηθοποιός καλείται να παραιτηθεί από τη θέση που κατείχε για την κλιματική αλλαγή στα Ηνωμένα Εθνη ή να αποκηρύξει τις συνδέσεις του με ομάδα που φέρεται να καταχράστηκε εκατομμύρια και επιθυμούσε να κερδίσει την εύνοια του Λευκού Οίκου.

Το Bruno Manser Funds εισηγήθηκε ο ηθοποιός να χάσει την τιμητική θέση ως Αγγελιοφόρος της Ειρήνης.

Αξιωματούχοι του δημοσίου φέρεται να αποκαλύπτουν πως ένας ξένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε το ταμείο για να εξασφαλίσει επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για τους συγγενείς του Μαλαισιανού πρωθυπουργού.

«Αν ο Ντι Κάπριο είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί από Αγγελιοφόρος της Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο», τόνισε ο διευθυντής του ελβετικού φιλανθρωπικού ιδρύματος Bruno Manser Fund, Λούκας Στράουμαν.

Το ίδρυμα δέσμευσε τα υποκλαπέντα χρήματα, τα οποία θα πήγαιναν για την αποψίλωση των τροπικών δασών της χώρας.

Ο οσκαρικός ηθοποιός φέρεται να χρησιμοποίησε εκατομμύρια του επενδυτικού ταμείου για να κάνει την παραγωγή της ταινίας «Ο Λύκος της Wall Street».

Τα χρήματα τα έλαβε από τον επιχειρηματία Jho Low, που είναι πρώην συνεργάτης του.

Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ο Φρανκ Ουάιτ Τζούνιορ, επιχειρηματίας που δημιούργησε επιχείρηση επενδύσεων με το όνομα DuSable Capital Management LLC, κεφάλαια της οποίας προσφέρθηκαν στον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και την Χίλαρι Κλίντον.

Σχόλια