Έχασε τη δίκη ο Χρήστος Δάντης: Δεν είναι αυτός ο συνθέτης του «My Number One»

Έντεκα ολόκληρα χρόνια καθυστέρησε η δικαίωση για τον Μάνο Ψαλτάκη.

 Με απόφασή του, ο Άρειος Πάγος έκρινε πως εκείνος είναι ο πραγματικός δημιουργός του «My Number One» με το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση η Έλενα Παπαρίζου στην Eurovision του 2005.

1


 «Φτάσαμε στον Άρειο Πάγο. Παρόλο που δικαιώθηκα στα δικαστήρια, είπα στη δικηγόρο να του δώσει το 50% (των δικαιωμάτων του τραγουδιού) γιατί αυτός το πήγε στην ΕΡΤ το τραγούδι. Αν τους το πήγαινα εγώ, θα το πετούσαν στα σκουπίδια - γιατί τους ξέρω» είπε ο δημιουργός, συμπληρώνοντας: «Δικάστηκε πρωτόδικα ότι το "My Number One" είναι του Μάνου Ψαλτάκη, πατέρας του τραγουδιού είναι ο Μάνος Ψαλτάκης. 20 χιλιάδες πρόστιμο στον Δάντη να με αποζημειώσει και 1000 ευρώ κάθε φορά που θα λέει ότι το τραγούδι είναι δικό του», δήλωσε στο «Πρω1νό» του ΑΝΤ1 ο Μάνος Ψαλτάκης.


2


«Στον λόγο της τιμής μου στο λέω, από την αρχή το θέμα μου δεν ήταν τα χρήματα. Τον καιρό εκείνο, είχα πάει στο Fever πρώτο τραπέζι για να δω την Έλενα - δεν την ήξερα την κοπέλα. Ξέρεις τι είπε η Έλενα στη γυναίκα μου; Εγώ το λέω τώρα και ας βγει να πει ότι λέω ψέματα. Η Έλενα είχε πει: "Ξέρω την αλήθεια, αλλά δεν μπορώ να επέμβω"», συμπλήρωσε ο δημιουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη αφορούσε στην «πατρότητα» της σύνθεσης της μουσικής του τραγουδιού. Στιχουργοί είναι η Ναταλία Γερμανού και ο Χρήστος Δάντης.

Σχόλια