(Αποκλειστικό) VERY HOT >> Πειραιάς - Γερμανία. Πόσο πάει (τώρα που μιλάμε)?



(Απόσπασμα κειμένου απο τους ΝΥΤ)


.....Μετά την αποβίβαση από το πλοίο, ο κ Σαλάμι είπε ότι κάποιοι  άνδρες του πρότειναν να του δώσουν  ψευδείς βίζες , κατάλληλες για είσοδο σε ευρωπαϊκές χώρες που είναι μέλη της ζώνης Σένγκεν οπότε θα μπορούσε να ταξιδέψει παντού  χωρίς διαβατήριο, για € 4500, "έτσι ώστε να μπορούμε να πάμε οπουδήποτε στην Ευρώπη .

 "Ο  Mirwas Mahmoodi, ένας 21-year-old αφγανός μετανάστης, σε απόγνωση.  είπε ότι κάποιοι του υποσχέθηκαν να του δώσουν μια ψεύτικη ταυτότητα και να τον βάλουν σε ένα αεροπλάνο για να εισέλθει στη Γερμανία "νόμιμα" αν πλήρωνε € 8.000.

 Όταν τους είπε ότι δεν είχε τόσα λεφτάς, του προσφέρθηκε να τον μεταφέρουν μέσα απο τα σκοπιανά δάση για € 1.000 για να συνεχίσει βόρεια.

"Μου είπαν,« τα σύνορα είναι κλειστά για πάντα, »είπε. "

" Δεν θα φτάσεις  ποτέ στην Ευρώπη, εκτός και αν μας πληρώσεις. "..............


........Πέρυσι, το λαθρεμπόριο των μεταναστών έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εγκληματική αγορά στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της Europol, με εκτιμώμενο κύκλο εργασιών από 3 δις € σε 6 δις €, ή 3,3 δισεκατομμύρια $ σε $ 6.6 δισεκατομμύρια.

Το ποσό θα μπορούσε να διπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί εάν η κλίμακα της σημερινής κρίσης της μετανάστευσης παραμένει ίδια και φέτος



Σχόλια