Το Ποτάμι αλλάζει δομή και λειτουργία. Κρίθηκε ότι η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στα social media ήταν η αιτία της διαβολής του κόμματος στους νεότερους.Σε αλλαγές στη δομή, αλλά και στη λειτουργία του κόμματός του, προσανατολίζεται ο κ. Στ. Θεοδωράκης, επιχειρώντας να ανακτήσει το Ποτάμι τον δυναμισμό που είχε στο ξεκίνημά του. Την κατεύθυνση αυτή έδωσε στην επιτροπή προετοιμασίας του συνεδρίου του κόμματος, η οποία συγκλήθηκε το Σαββατοκύριακο με τη συμμετοχή στελεχών και εθελοντών από όλη τη χώρα.

Στόχος του κ. Θεοδωράκη είναι να απευθυνθεί στους απογοητευμένους πολίτες που είτε απείχαν από τις πρόσφατες κάλπες είτε ψήφισαν με τη λογική του μικρότερου κακού, μη έχοντας προφανώς πεισθεί ότι ένα νέο μικρό κόμμα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και η κεντρική ιδέα στην οποία προσανατολίζονται συνεργάτες του είναι να επιχειρήσουν στο εξής να απευθυνθούν και να εκφράσουν κυρίως τους επαγγελματικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα, αλλά και τις δεκάδες τοπικές «κοινότητες πολιτών» με κοινά ενδιαφέροντα και στόχους, μετατρέποντας τις περισσότερες από τις προσυνεδριακές συνεδριάσεις σε θεματικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, στις περισσότερες από αυτές θα μετέχουν τόσο οι βουλευτές του Ποταμιού όσο και ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης, κυρίως για να καταγράψουν τα προβλήματα και τις προτάσεις των ενεργών πολιτών, αλλά και να τους ενημερώσουν για τις κεντρικές θέσεις του κόμματος, καθώς αυτές κρίθηκε ότι δεν έφτασαν στους αποδέκτες τους κατά τη σύντομη προεκλογική περίοδο.

Σε σχέση με τη δομή του κόμματος, ο κ. Θεοδωράκης σκοπεύει να καταστήσει αποφασιστική πλέον τη λειτουργία μιας Κεντρικής Επιτροπής στην οποία στόχος του είναι να εκπροσωπούνται πρωτίστως οι εναπομείναντες ελπιδοφόροι κλάδοι της οικονομίας, η νέα γενιά και οι άνεργοι της χώρας. Με άλλα λόγια, το Ποτάμι θα επιχειρήσει στο εξής να εκφράσει το τμήμα των πολιτών που κατ’ εξοχήν πλήττεται από την κρίση και να καταδείξει πόσο παρωχημένες και αδιέξοδες είναι οι ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το επιχειρείν προκειμένου να μη θίξει το προνομιακό κοινό του, δηλαδή τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.

Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερη σημασία προσδίδει ο κ. Θεοδωράκης στην ενίσχυση της προβολής των θέσεων του Ποταμιού στο Ιντερνετ, καθώς κρίθηκε ότι η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στα social media ήταν η αιτία της διαβολής του κόμματος στους νεότερους. Αποφασίστηκε, μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα να διεξαχθούν ανοιχτά ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα για όλες τις κεντρικές κυβερνητικές επιλογές σε αντίστιξη με τις εναλλακτικές λύσεις που εισηγείται το Ποτάμι, για να καταδειχθεί ποιος εντέλει πρεσβεύει το νέο και ποιος το παλιό. Ως προς την εκλογή των μελών του συνεδρίου, ειλημμένη απόφαση του κόμματος είναι να υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο ανοιχτή εκπροσώπηση, με την έννοια ακόμη και της ανοιχτής πρόσκλησης στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας στις οποίες το κόμμα δεν έχει καν στοιχειώδη οργάνωση.
πηγή

Σχόλια