Ο σχεδιασμός του "καφενείου" που παριστάνει την κυβέρνηση για το δημοψήφισμα. Τι σχεδίασαν (με φραπέδες και φρέντους) και τι τους βγήκε.






Οταν το καφενείο που μας κυβερνάει κατάλαβε ότι η συμφωνία δεν θα μπορούσε να ψηφιστεί απο την Βουλή παρήγγειλαν φραπέδες και φρέντους και έφτιαξαν το ακόλουθο σχεδιάγραμμα.

Κίνηση: προκηρύσσουμε δημοψήφισμα.

Ο σχεδιασμός ήταν ότι οι δημοσκοπήσεις θα έδειχναν πάνω απο 70% , το "όχι" και ταυτόχρονα οι αγορές θα κατέρρεαν.

Επομένως η συνέχεια (με τις δημοσκοπήσεις πάνω απο 70 πάντα και τις αγορές βαθιά στο κοκκινο) θα ήταν ως εξής.

Σενάριο 1ο.

Οι ξένοι βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και πανικόβλητοι πριν το δημοψήφισμα προτείνουν νέα συμφωνία (αυτό το πρότεινε ο ίδιος ο Βαρουφάκης στο γιούρογκρουπ. Τους είπε δώστε μου καλή συμφωνία για να σας δώσω το δημοψήφισμα. Αποφάσισαν ότι είναι κλόουν) .

Νίκη.

Σενάριο 2ο.

Οι ξένοι δεν προτείνουν νέα συμφωνία, το δημοψήφισμα γίνεται  και το  κερδίζουν με πάνω απο 70 και τις αγορές πάντα στο κόκκινο. Ακολουθεί διάσπαση δανειστών και στην αναμπουμπούλα κερδίζουν νέα συμφωνία.

Νίκη.

Σενάριο 3ο.

Οι ξένοι δεν προτείνουν νέα συμφωνία, το δημοψήφισμα γίνεται  και το  χάνουν. Γίνονται ήρωες . αράζουν στην αντιπολίτευση και πάνε (πληρωμένες) διακοπές διαρκείας. Βγάζουν οι άλλοι τα κάστανα απο τη φωτιά και επανέρχονται ως ήρωες αργότερα για περισσότερη μάσα.

Νίκη (η μεγαλύτερη).

Με άλλα λόγια η προκήρυξη του δημοψηφίσματος ήταν μιά win win (που θάλεγε και ο Ερντογάν) σιτουέισιον.

Μιλάμε για καφενεία.



Σχόλια