Ελενα Παναρίτη. Ξένα δόντια (εκτός ΣΥΡΙΖΑ) στο φιλέτο (θέση με λεφτά και κύρος στο ΔΝΤ) τους
Υπάρχουν θέσεις που δεν θεωρούνται, απλώς, φιλέτα. Είναι ολόκληρο gourmet κρεοπωλείο. Ρίχνεις πίσω σου μαύρη πέτρα, εύχεσαι να πετύχεις κανένα κεφάλι, παίρνεις δύο βαλίτσες και κάνεις check in first class. Αν δεν είναι ο βασικός λόγος, θεωρείται ένα καλό κίνητρο για να μπεις στην πολιτική.

Η πίεση που προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η Παναρίτη φτάνει στις παρυφές του εγκεφαλικού. Όταν ακόμα και ο Παππάς εκφράζει τη δυσφορία του, καταλαβαίνουμε ότι τα παντζούρια στο Μαξίμου χτυπούν από τα νεύρα τους. Η δε Σακοράφα είναι ικανή να σημαδέψει με το ακόντιό της από τις Βρυξέλλες ως το Σύνταγμα. Ανοησίες. Δεν είναι το πρόσωπο που τους ενοχλεί. Είναι η απώλεια της θέσης που σκανδαλίζει. Αν τους ενοχλούσαν τα πρόσωπα, θα έκαναν μούτρα για τον Καμμένο. Κάποιος θα έλεγε κάτι για τον Νικολόπουλο, βρε αδερφέ (σύντροφε)! Άλλωστε, ελάχιστοι μίλησαν όταν η Παναρίτη πήγε για διαπραγμάτευση και επέστρεψε σοκαρισμένη για να μας πει ότι οι δανειστές ζητούν περικοπή μισθών και συντάξεων. Παρεμπιπτόντως, τέτοια διαπραγμάτευση κάνω και εγώ, με πολύ μικρότερες απαιτήσεις για ξενοδοχείο και σίτιση.

Η Παναρίτη είναι επιλογή του Βαρουφάκη. Και ο Βαρουφάκης είναι για την κυβέρνηση asset, όπως λέει ο Τσίπρας ή «απόκτημα» κατά τον Φίλη που, ως δημοσιογράφος, χειρίζεται αλλιώς τη γλώσσα. Και, εν τέλει, εδώ τον εμπιστεύτηκαν να χαράξει διαπραγματευτική τακτική, δεν του αναγνωρίζουν το δικαίωμα να τοποθετήσει τον άνθρωπο του στο ΔΝΤ; Είναι, λοιπόν, τα ξένα δόντια επάνω στο δικό τους φαγητό που προκαλούν την ενόχληση. Όλα τα άλλα είναι για κουβέντα με φρέντο στις τοπικές οργανώσεις. Άκουγα έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι η Παναρίτη ψήφισε μνημόνιο. Δηλαδή, αυτός τι νομίζει ότι θα ψηφίσει;

Το κείμενο και οι υπογραφές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκϕράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της.

Γιώργος Ακριώτης
Λίτσα Πασχαλίδου-Αμανατίδου
Σία Αναγνωστοπούλου
Ελένη Αυλωνίτoυ
Φωτεινή Βάκη
Γιάννα Γαϊτάνη
Στάθης Γιαννακίδης
Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη
Κωστής Δερμιτζάκης
Βαγγέλης Διαμαντόπουλος
Ηρώ Διώτη
Ζήσης Ζάννας
Κώστας Ζαχαριάς
Γιάννης Ζερδελής
Μαρία Θελερίτη
Κατερίνα Ιγγλέση
Ηλίας Ιωαννίδης
Αννέτα Καββαδία
Μαρία Κανελλοπούλου
Xρήστος Καραγιαννίδης
Βασιλική Κατριβάνου
Φάνης Κουρεμπές
Bασίλης Κυριακάκης
Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα
Βάσω Λέβα
Νίκος Μανιός
Μάκης Μπαλαούρας
Δημήτρης Μπαξεβανάκης
Ευγενία Ουζουνίδου
Θανάσης Πετράκος
Θανάσης Σκούμας
Γιάννης Σταθάς
Ελένη Σταματάκη
Αφροδίτη Σταμπουλή
Ελένη Σωτηρίου
Αλεξάνδρα Τσανάκα
Νίκος  Φίλης
Δέσποινα Χαραλαμπίδου
Βασίλης Χατζηλάμπρου
Έλενα Ψαρρέα
Γιώργος Ψυχογιός
Σάκης Παπαδόπουλος
 πηγή

Σχόλια