Γερμανικό «τρολάρισμα»: «Θέλουμε αποζημίωση 11 δισ. για την ψυχική οδύνη που μας προκάλεσαν Κορδάλης και Βίκυ Λέανδρος»

Σε σατιρική «αντεπίθεση» προς την Ελλάδα για το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων προβαίνει η γερμανική χιουμοριστική ιστοσελίδα «Der Postillon», με δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι η γερμανική κυβέρνηση δίνει νέα διάσταση στην αντιπαράθεση, ζητώντας αποζημίωση από την Αθήνα για την οδύνη που προκάλεσαν δεκαετίες ποπ μουσικής από τον Κώστα Κορδαλή (ή Κορδάλη- Costa Cordalis). Όπως αναφέρεται στο σατιρικό δημοσίευμα, το συνολικό ποσό που ζητείται για τα 15 άλμπουμ από το 1965 ανέρχεται στα 11 δισ., «συμπτωματικά το ίδιο ποσό που η Ελλάδα ζητεί από τη Γερμανία ως αποζημίωση για το κατοχικό δάνειο των Ναζί».

Περίπου το 80% του συνόλου έχει να κάνει με το «Ανίτα» (1976), αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τραυματικές επιπτώσεις του οποίου φτάνουν μέχρι σήμερα, ενώ το «Jungle Beat» κοστολογείται στα 530 εκατ. ευρώ.
Η θέση της κυβέρνησης, σύμφωνα με το (σατιρικό, επαναλαμβάνεται) δημοσίευμα, είναι ότι η Ελλάδα δεν φταίει που ο Κορδάλης έκανε καριέρα στη Γερμανία, ενώ «ειδικοί διεθνούς δικαίου» λένε ότι πρόκειται για παράτολμη ενέργεια, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει προηγούμενο για να ζητηθούν αποζημιώσεις για τους Modern Talking, που μπορεί να έχουν αποτέλεσμα την πτώχευση της Γερμανίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανή «πέτρα του σκανδάλου» μπορεί να αποτελέσει και η Βίκυ Λέανδρος.
πηγή

Σχόλια