Ν. Φίλης: Συνένοχη η κυβέρνηση στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή

 
«Αν σήμερα παίζεται κάτι, εκτός των άλλων, είναι αυτή η σύγκρουση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυνάμεις της διαφθοράς και της διαπλοκής» δήλωσε ο διευθυντής της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ, Νίκος Φίλης. Φέρνοντας ως παράδειγμα το ρεπορτάζ με το βομβαρδισμό δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων με σημαία Λιβερίας που φέρεται να μετέφερε καύσιμα και κόστισε δύο ανθρώπινες ζωές εξήγησε πως λειτουργεί και με ποιων την κάλυψη το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς στην Ελλάδα.

 Ο Ν. Φίλης στην εκπομπή Ενικός, μίλησε «με ονοματεπώνυμα», που κανείς δεν ήθελε να ακούσει. Θυμόμαστε τις αντιδράσεις στη Βουλή της δεξιάς παράταξης όταν είχε αναφερθεί στη διαφθορά ο Γ. Δραγασάκης που φώναζαν πείτε ονόματα. Τα ονόματα είναι γνωστά μόνο που δεν θέλουν να τα ακούνε, γιατί όπως τόνισε χθες ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ «η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ήταν κυβερνήσεις συνενοχής στη διαφθορά και στη διαπλοκή».

«Η πολιτική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ανοίξει το θέμα της διαφθοράς χωρίς αντίληψη ρεβανσιστική, αλλιώς δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατική πορεία της χώρας, αλλιώς θα έχουμε Λεπενισμό. Το τελευταίο ανάχωμα που θα δώσει αξιοπρέπεια στον πολίτη και μια νέα ώθηση στη Δημοκρατία, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.» υπογράμμισε ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ.

Πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων κρύβεται μια τεράστια φοροδιαφυγή

Εξήγησε αναλυτικά πως λειτουργεί το σύστημα φοροδιαφυγής και διαφθοράς στην Ελλάδα με αφορμή τον βομβαρδισμό του πλοίου ελληνικών συμφερόντων από τις Λυβικές αρχές. «Πίσω από το λαθρεμπόριο καυσίμων κρύβεται μια τεράστια φοροδιαφυγή. Επιβάλλουν στον κόσμο την αφαίμαξη και τον ΕΝΦΙΑ και αφήνουν να υπάρχει το σύστημα των τριγωνικών ενδοομιλικών συναλλαγών. Παίρνουν με λαθρεμπόριο 20 – 25 δολάρια το βαρέλι π.χ. από τη Λιβύη, το πουλάνε στη Μάλτα σε δική τους εταιρεία με 60 ευρώ π.χ. και μετά το πουλάνε στα ελληνικά διυλιστήρια με 80 ευρώ!»
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Σχόλια