Γιατί προκαλεί αηδία η κυβέρνηση;

 






Αυτό είναι μιά προσωπική ερώτηση.



Μπορεί αυτή η κυβέρνηση να είναι απο τις πιό μισητές του πλανήτη (μετρήσεις) αλλά απο την άλλη ο καθένας χωριστά έχει τους δικούς του λόγους να την μισεί και άλλους λόγους που του προκαλεί αηδία (που είναι διαφορετικό συναίσθημα αλλά συμπληρωματικό του μίσους).

Κατ' αρχάς να αναγνωρίσουμε ότι το έργο αυτής της κυβέρνησης είναι δύσκολο.

Δεν είναι δηλαδή όπως οι κυβερνήσεις προ κρίσης , όπου πρακτικά η μόνη τους δουλιά ήταν να δανείζονται και να μοιράζουν χρήμα σε πελάτες - ψηφοφόρους και πολύ χρήμα σε ΜΜΕ και επιχειρηματιες ....

Πράγματι λοιπόν εδώ η κυβέρνηση θα πρέπει να κάτσει και να διαχειρισθεί μια όχι εύκολη κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι ότι τα μέλη της κυβέρνησης είναι, ανίκανοι να διαχειρισθούν προβλήματα, άνθρωποι. Ανθρωποι που, κατα πλειοψηφία,  ποτέ δεν έχουν δουλέψει στο παρελθόν σε ιδιωτικά πόστα, δηλαδή τραγικοί ερασιτέχνες του δημοσίου, και μάλιστα ερασιτέχνες που βασικό τους προσόν είναι το γλύψιμο στις (πραγματικές) εξουσίες του τόπου.

Φυσικά έτσι γίνεται στις δημοκρατίες. Ομως στις κανονικές δημοκρατίες υπάρχει και μιά κρατική μηχαν.η που λειτουργεί και η πολιτική ηγεσία απλά δίνει κατευθύνσεις , μέσα στα όρια που ορίζει η (επαγγελματική) κρατική μηχανή που λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο. Υπάρχουν κράτη που λειτουργούν άνετα χωρίς κυβέρνηση ακριβώς επειδή έχουν κρατική μηχανή.

Στη χώρα μας το ελληνικό κρατίδιο δεν διαθέτει κρατική μηχανή (για να μην πουμε ότι διαθέτει αλλά λειτουργεί κάπως αλλιώς απο το προβλεπόμενο). Αυτό (η έλλειψη κράτους) σε συνδυασμό με την ποιότητα των κυβερνώντων κάνει το όλο μίγμα εκρηκτικό.

Απο εκεί και πέρα η επονομαζόμενη κυβέρνηση αδιαφορεί μέχρι αφασίας για την τύχη των υπηκόων τους οποίους θεωρεί (κανονικά και με τον νόμο) ότι είναι όλοι σαν τα μούτρα της. Κλέφτες και απατεώνες. Οτι η κυβέρνηση θεωρεί τους πολίτες κλέφτες και απατεώνες αποδεικνύεται απο το σύνολο των νόμων που ψηφίζει, όλοι μοιάζουν να απευθύνονται σε χωριό του Φάρ Ουέστ απο συμμορία που ήρθε και το κατέλαβε.

Αφού έχει κατακλέψει όλους τους πολίτες, η κυβέρνηση (μιλάμε για κανονική κλοπή , μέσω νόμων φυσικά) έχει ενδιαφέρον πως μοιράζει τα λεφτά που περισσεύουν.

Τα δίνει σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη?

Οχι βέβαια.

Τα δίνει στους δικούς της (αυτούς που την ψηφίζουν για να μην ψηφίσουν κάτι αλλο) και σε αυτούς που φοβάται ότι μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα.

Μιλάμε για πολύ χρήμα που πάει σε ανθρώπους που συχνά δεν το έχουν καμία απολύτως ανάγκη ενώ την ίδια στιγμή οικογένειες λιποθυμάνε απο πείνα ή μένουν σε αυτοκίνητα.

Ο καθένας φυσικά αηδιάζει ή μισεί την κυβέρνηση για διαφορετικούς λόγους.

Ομως τελικά, η πιό μισητή κυβέρνηση του πλανήτη θα πρέπει να φύγει ούτως ή άλλως.

Για το τι θα έρθει θα το δούμε σε δεύτερο ή και τρίτο χρόνο.

Μάλλον σε τρίτο...

Σχόλια