VERY HOT>Σνόουντεν: Νεαροί υπάλληλοι της NSA σπάνε πλάκα χαζεύοντας προσωπικές στιγμές ανθρώπων...

 

Γυμνές φωτογραφίες που έχουν υποκλαπεί από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) κυκλοφορούν  τακτικά  ανάμεσα στους νεαρούς  εργαζόμενους της υπηρεσίας ως «πρόσθετες παροχές», αποκάλυψε ο Edward Snowden.

Ο πρώην συνεργάτης της NSA μίλησε από τη Μόσχα σε μια συνέντευξη στον The Guardian στην οποία απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι ήταν ένας Ρώσος πράκτορας .

Ο Snowden έκανε τις καταγγελίες, όταν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποια συγκεκριμένα παραδείγματα της αμερικανικής επιτήρησης τον είχαν προβληματίσει.

 "Έχετε στρατολόγησε νέους άντρες, 18 έως 22 ετών", δήλωσε ο Snowden. "Έχουν ξαφνικά προωθηθεί σε μια θέση εξαιρετικής ευθύνης όπου έχουν τώρα πρόσβαση σε όλα τα ιδιωτικά αρχεία σας. Τώρα, κατά τη διάρκεια της καθημερινής εργασίας τους, πέφτουν πάνω σε κάτι που είναι εντελώς άσχετο με την εργασία τους με κάθε έννοια, για παράδειγμα,  μια γυμνή φωτογραφία κάποιου σε μια σεξουαλικά φάση - Αλλά είναι εξαιρετικά ελκυστική. "Λοιπόν, τι κάνουν; Γυρίζουν γύρω στην καρέκλα τους και τη δείχνουν στον συνάδελφό τους και τότε ο συνάδελφος λέει: «Ω hey, αυτό είναι υπέροχο. Στείλε την  στον Μπιλ κάτω στον όροφο. "Και τότε ο Bill την στέλνει στον Γιώργο, Ο Γιώργος την στέλνει τον Tom και αργά ή γρήγορα ολόκληρη η ζωή αυτού του ατόμου έχει γίνει θέαμα από άλλους ανθρώπους.

Ποτέ δεν αναφέρονται αυτά. Κανείς δεν ξέρει γι 'αυτό, διότι ο έλεγχος των συστημάτων αυτών είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. "Το γεγονός ότι οι ιδιωτικές φωτογραφίες σας, τα αρχεία της ιδιωτικής ζωής σας, τα αρχεία των προσωπικών στιγμών σας έχουν ληφθεί από το ιδιωτικό κανάλι των επικοινωνιών σας  και έχουν δοθεί στην κυβέρνηση, χωρίς καμία ειδική άδεια, χωρίς καμία συγκεκριμένη ανάγκη είναι  παραβίαση των προσωπικών σας δικαιωμάτων. Γιατί να είναι όλα αυτά  σε μια βάση δεδομένων της κυβέρνησης;

" Ο  Snowden πρόσθεσε ότι είχε δει προσωπικά σε πολλές περιπτώσεις να συμβαίνει αυτό και ότι ήταν «μια υπόθεση  ρουτίνας, ανάλογα με την εταιρεία-πάροχο που χρησιμοποιείτε." "Αυτά θεωρούνται ως παράπλευρα ωφελήματα των θέσεων επιτήρησης."  Μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στα τέλη του 2013 από το Γραφείο της NSA του Γενικού Επιθεωρητή (OIG) παρουσίασε αναλυτικά 12 συγκρίσιμες περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης μίας  στην οποία ένας εργαζόμενος της NSA χρησιμοποίησε την  πρώτη ημέρα του στη δουλειά για να ελέγξει τις ιδιωτικές επικοινωνίες της πρώην φίλης του .

Οι αναλυτές που εργάζονται για την NSA αναφέρονται σε αυτήν τη συμπεριφορά ως LOVEINT - ένα παιχνίδι με τις λέξεις  HUMINT («human intelligence») και SIGINT (η λεγόμενη signal intelligence).
πηγή

Σχόλια