Σιγά σιγά η ΔΗΜΑΡ πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βήμα - βήμα η προσέγγιση από ΔΗΜΑΡ σε ΣΥΡΙΖΑ

Τη βήμα προς βήμα προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χρήστος Μαχαίρας, ο οποίος σε ραδιοφωνική συνέντευξη δήλωσε ξεκάθαρα ότι υπάρχει πεδίο προσέγγισης των δύο κομμάτων.


 


Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, Σπύρος Λυκούδης, πραγματοποίησε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του Αλ. Τσίπρα στη ΔΗΜΑΡ, που χαρακτήρισε μη σοβαρό, πιστοποιώντας το βαθύ ρήγμα που υπάρχει μεταξύ των δύο τάσεων.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Χρ. Μαχαίρας, αξιολόγησε τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως στροφή της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «δείχνει να μετακινείται από την αντίληψη της κομματικής αυτάρκειας σε μια λογική αναζήτησης συμπτώσεων και κοινών τόπων», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα τόνισε ότι «η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται ότι μπαίνουμε οριστικά στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας, σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται και την ανάγκη της αναζήτησης προγραμματικών πλαισίων, ικανών να χωρέσουν τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς».
Η συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, με προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης που θα συγκροτηθεί από την Κεντροαριστερά και την Αριστερά, ήταν η πρόταση του Φ. Κουβέλη, η οποία υπερψηφίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕ, σηματοδοτώντας τη στροφή του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η σχέση των δύο κομμάτων θα δοκιμαστεί μετά την πρόσκληση που απηύθυνε η Κουμουνδούρου στη ΔΗΜΑΡ για να συμμετάσχει στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη εναντίον της πώλησης της ΔΕΗ. Η Αγίου Κωνσταντίνου θα αποφασίσει σήμερα για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση.
Στην αντίπερα όχθη του κόμματος ο Σπ. Λυκούδης χαρακτήρισε μη σοβαρό το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΔΗΜΑΡ. Ο Σπ. Λυκούδης αντιτάχθηκε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά, λέει «με τη ΔΗΜΑΡ θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, αν κάνει δήλωση μετάνοιας για την είσοδό της στην κυβέρνηση». Μα είμαστε σοβαροί τώρα;», είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ άστραψε και βρόντηξε σχετικά με την έκφραση που φέρεται να είπαν στελέχη του κόμματος, με αφορμή την άρνησή του να πάει στο συνέδριο αλλά να μην αποχωρεί από τη ΔΗΜΑΡ, στην οποία αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ο όρος «ολίγον ΔΗΜΑΡ». «Την αντιμετωπίζω ως αστεία και εξοργιστική διαρροή. Ολίγον Δημοκρατική Αριστερά είναι αυτοί που έφεραν στον βυθό τη Δημοκρατική Αριστερά. Δεν είμαι εγώ ολίγον Δημοκρατική Αριστερά. Εγώ είμαι με τη Δημοκρατική Αριστερά, που είτε συμφωνούσε κάποιος είτε διαφωνούσε μαζί της είχε τον απόλυτο σεβασμό των πάντων», είπε ο Σπύρος Λυκούδης.
πηγή

Σχόλια