Ο καλός στρατιώτης Νίκος Παππάς

Η ομάδα Τσίπρα και τα πρώτα δείγματα αμετροέπειας...

 

Ο Νίκος Παππάς είναι ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Τον αποκαλούν και "καλό στρατιώτη Σβέϊκ". Σπουδαγμένος στη Σκωτία, με μικρή αλλά όχι ασήμαντη εμπειρία αγοράς, είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει σχεδόν τα πάντα. Αναλαμβάνει "ειδικές αποστολές", συναντά πρόσωπα που ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να δε για ευνόητους λόγους, μιλά με δημοσιογράφους, εμφανίζεται στα κανάλια και ούτω καθ'  εξής.
Οψέποτε γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς θα είναι περίπου ότι είναι σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης για τον Σαμαρά. Ίσως και κάτι περισσότερο.
Οι δυνατότητες και οι αδυναμίες του Νίκου Παππά, όπως και άλλων συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, θα φανούν κατά τη διακυβέρνηση. Σήμερα κινούνται σε προστατευμένο περιβάλλον, είναι εξ ορισμού συμπαθείς, δεν "σπάζουν αυγά". Αν και κάποια μικρά δείγματα αυταρέσκειας και αλαζονείας ίσως άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.
Η ομάδα Τσίπρα, για παράδειγμα, "φλέρταρε" και με τον διάβολο για να ανοίξει τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογικά κοινά στα οποία δεν είχε πρόσβαση. Είναι γνωστό στους παροικούντες τη δημοσιογραφική Ιερουσαλήμ το παράδειγμα του Γιώργου Τράγκα.
Στις εκλογές του 2012 ο Τράγκας έβγαινε στα μικρόφωνα του Real Fm και -οργισμένος με τον Αντώνη Σαμαρά για μια σειρά προσωπικούς και πολιτικούς λόγους- δήλωνε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα Μανώλη Γλέζο. Ορισμένοι νουνεχείς στην Κουμουνδούρου έσπευδαν να πουν ότι η υπερέκθεση του Τράγκα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην είναι μεσοπρόθεσμα θετική, όμως ο Νίκος Παππάς και άλλοι αναφωνούσαν: "μας δίνει πρόσβαση σε δεξιά κοινά, στους νεοδημοκράτες".
Έκτοτε, βεβαίως, παρήλθε πολύς χρόνος, ο Τράγκας υπήρξε τόσο γαλαντόμος προς τη Χρυσή Αυγή όσο και παλαιότερα προς τον ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να επιτίθεται στον Τσίπρα προσωπικά και η "τακτική Παππά" έμεινε μετέωρη.
Όσοι παρακολουθούν τις υπόγειες διαδρομές στην Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως η ομάδα Τσίπρα πέφτει σε αντιφάσεις και εμφανίζει τάσεις αμετροέπειας και αχαριστίας. Εννοούν ότι το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι επαφές με στελέχη εκδοτικών συγκροτημάτων (την αποκαλούμενη διαπλοκή, δηλαδή), οι ιδιοκτησίες των οποίων κατηγορήθηκαν σφόδρα παλαιότερα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αποκλείονται παραδοσιακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο ερώτημα που τίθεται συχνά προς τον κ. Παππά "με τον Μπόμπολα;", η απάντηση που λέγεται ότι διατυπώνει είναι "Ναι, ακόμα και με τον Μπόμπολα", θέλοντας, προφανώς, να δείξει ότι ενίοτε "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".
Αυτό το κλίμα επικρατεί και στο εσωτερικό του κόμματος. Δεν είναι τυχαία η παρέμβαση του μέλους της Κ.Ε Τασίας Χριστοδουλοπούλου για "εκλεκτικές σχέσεις" με συγκεκριμένο εφοπλιστή, ενώ αρκετοί επισημαίνουν πως η διαχείριση που θα κάνει η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου σε μια σειρά ζητήματα που ενδιαφέρουν συγκεκριμένες ομάδες οικονομικών συμφερόντων θα είναι ενδεικτική των πραγματικών προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

[ φωτό: φίλοι από παλιά ο Νίκος Παππάς και ο Αλέξης Τσίπρας. Εδώ σε μια εκδρομή...]

πηγή

Σχόλια