Η ένοχη συμπαιγνία βουλευτών και ΜΜΕ απέδωσε. Μειώνονται οι φόροι για τα ακριβά ακίνητα και το κόστος φορτώνεται στους μεσαίους.

 

Η γνώμη των βουλευτών και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης για την ελληνική κοινή γνώμη είναι φυσικά δεδομένη.

Αυτό επαληθεύεται - φυσικά - σε μία ακόμα περίπτωση , αυτή του φόρου για τα ακίνητα.

Ο αναγνώστης μπορεί να εκπλαγεί με αυτό το κείμενο αλλά όταν θα καταλάβει την αλήθεια (όταν θα καταλάβει τι άλλαξε στη φορολογία) θα είναι αργά.

Η γνώμη μας είναι ότι το νομοσχέδιο Καραβίτη/Στουρνάρα ήταν σωστό και δίκαιο. Κατένειμε την φορολογία στα ακίνητα με δίκαιο τρόπο (φόρος ανάλογα με την αξία του ακινήτου).

Το μεγάλο πρόβλημα όμως με αυτό το νομοσχέδιο ήταν ακριβώς αυτό, ότι κατένειμε την φορολογία στα ακίνητα με δίκαιο τρόπο (φόρος ανάλογα με την αξία του ακινήτου).

Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να γίνει δεκτό απο αυτούς που έχουν τα ακριβά ακίνητα (μαντέψτε ποιοί είναι αυτοί).

Ξεκίνησε λοιπόν μιά απίστευτη εκστρατεία εναντίον των Καραβίτη/Στουρνάρα  ειπώθηκαν πολλές και διάφορες (παρλα) πίπες απο τα κανάλια και απο βουλευτές της μαύρης συμφοράς αλλά τελικά δεν ακούστηκε ποτέ , και ούτε θα ακουστεί , η πραγματική αιτία που έγινε όλος ο ντόρος και άλλαξε ο νόμος και που δεν είναι άλλη απο την υψηλή φορολογία (δίκαιη όμως) στους έχοντες ακριβά ακίνητα.

Οι μαλακίες (μαντριά κλπ) και τα ψέματα που ακούστηκαν (με προπέτασμα τα μαντριά κρύφτηκαν οι πλούσιοι με τα ακριβά ακίνητα) είναι χωρίς προηγούμενο.

Η αλήθεια κρύφτηκε, ο νόμος άλλαξε, οι μεσαίοι επωμίζονται το φόρο των πλουσίων (μαντέψτε ποιοί είναι αυτοί επιτέλους) και τώρα ο νόμος είναι μιά χαρά.

Η ελληνική κοινή γνώμη επαληθεύει για μιά ακόμα φορά την άποψη που την θέλει εύκολη στον χειρισμό (για να μην πούμε άλλες αγοραίες εκφράσεις).

Οι βουλευτές και τα ΜΜΕ νίκησαν για μιά ακόμα φορά.

Δεν πιάνουμε το θέμα με τα κόκκινα δάνεια που και εκεί θα γίνει κάτι ανάλογο.

Η ελληνική κοινή γνώμη είναι ασφαλώς άξια της μοίρας της και αυτά που παθαίνει της αξίζουν 100%.

Εξάλλου , ως γνωστόν, η κοινωνική αξία των βλακών είναι καθοριστική για την επιβίωση των κοινωνιών.

Πως θα υπήρχαν οι έξυπνοι εάν η πλειοψηφία δεν ήταν βλάκες?


Σχόλια