Έλληνες επιχειρηματίες ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν νέο κόμμα, το οποίο, με σημαία του την επιστροφή στην δραχμή, θα έχει εθνικο-φιλελεύθερο χαρακτήρα

 


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου
Οι προσπάθειές τους είναι από καιρό γνωστές, πλην όμως τώρα παίρνουν σάρκα και οστά, με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα ηγεσίας που αντιμετωπίζει η Χρυσή Αυγή. Έλληνες επιχειρηματίες –εκ των οποίων ένας πολύ γνωστός και προβεβλημένος– πιστεύουν ότι η κρίση στην Ελλάδα ευνοεί την δημιουργία ενός εθνικιστικού κόμματος, το οποίο όμως θα ενταχθεί στον ευρύτερο χώρο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς –η οποία, ενόψει ευρωεκλογών, αναζητεί κοινά σημεία.
Με σημαία του την έξοδο από την ευρωζώνη και την επιστροφή στην δραχμή, το νέο κόμμα θα δώσει επίσης ειδικό βάρος στην μείωση της φορολογίας, στην προστασία της εγχώριας ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στην αποχώρηση της χώρας από την Συνθήκη Σένγκεν και στην άμεση μείωση του αριθμού των μεταναστών. Επίσης, με δεδομένη την σχέση ορισμένων από τους επιχειρηματίες-χρηματοδότες του με βρεταννικούς αντι-ευρώ κύκλους, το νέο πολιτικό κόμμα θα υιοθετήσει και αρκετές από τις θέσεις του βρεταννικού εθνικιστικού κόμματος του κ. Νάϊτζελ Φαράνζ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο τελευταίος είναι επικεφαλής του βρεταννικού Κόμματος της Ανεξαρτησίας (UKIP) και από το 1999 εκπροσωπεί την ΝΑ Αγγλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Είναι επίσης συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, στο οποίο συμμετέχουν οι ακροδεξιοί σχηματισμοί της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Δανίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας. Γνωστός για τις επιθέσεις του κατά του ευρώ, ο Ν.Φαράνζ είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιθανολογείται ότι ενόψει των ευρωεκλογών θα ηγηθεί ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού πολιτικού σχηματισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Έλληνες επιχειρηματίες-χρηματοδότες του Κόμματος της Δραχμής, στο οποίο αναφέρθηκε και ο συνάδελφος Νίκος Σίμος στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» του Σαββατοκύριακου, αναζητούν και στην Ελλάδα ανάλογης εμβέλειας πολιτικό πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, έγιναν κάποιες κρούσεις στον αγγλοθρεμμένο σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, ο οποίος διαθέτει και σοβαρά οικονομικά ερείσματα, πλην όμως προκύπτει από δημοσκοπήσεις ότι το προφίλ του δεν έχει απήχηση –θα παίξει πάντως σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, στην οποία σίγουρα θα αναμιχθεί και ο ρωσικός παράγοντας.
Θα πρέπει, από την άποψη αυτή, να επισημάνουμε ότι ένας από τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια έχει στενές σχέσεις με την ρωσική νομενκλατούρα και όχι μόνον… Εν αναμονή, λοιπόν…
πηγή

Σχόλια