Κάποιοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και κλήση για παρκάρισμα να τους κόψει ένας αστυνομικός φαντασιώνονται ότι συμμετέχουν στο "Πολυτεχνείο".


 

Ολα δείχνουν ότι ο Τσίπρας πήρε την απόφαση για την πρόταση μομφής στη Φραγκφούρτη όταν επιστρέφοντας απο την Αμερική είδε ένα sms όπου του έλεγαν για την εισβολή στην ΕΡΤ.

Φαίνεται ότι μετά μίλησε με τον Βούτση και τον Δραγασάκη και πήρε την απόφαση.

Πιθανολογούμε ότι η στιγμή ήταν συγκινησιακά φορτισμένη. Υπάρχουν στελέχη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν εμμονές.

Εμμονές με την Αστυνομία εμμονές με αυτήν την ιστορία του Πολυτεχνείου που μπήκαν τα τάνκς και μετά οι πρωταγωνιστές του τότε έγιναν ήρωες στα μάτια του κόσμου και - στην πραγματικότητα - χωρίς κανένα άλλο προσόν, πρόκοψαν στη ζωή τους, απέκτησαν κύρος , επιρροή και - γιατί όχι - χρήμα.

Ομως το Πολυτεχνείο έγινε πρίν απο αιώνες.

Η εικόνα μερικών δύστυχων αστυνομικών που προσπαθούσαν να μην αγγίξουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να μην κατηγορηθούν για βία δεν μπορεί με τίποτα να αναβιώσει τέτοιες μυθολογίες.

Πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πραγματικά καλοί άνθρωποι και άνθρωποι καλών προθέσεων , τουλάχιστον σε σύγκριση με κάποια άλλα ρεμάλια που παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται για τον κόσμο ενώ κάνουν μπίζνες, αλλά οι εμμονές τους με ξεπερασμένες εποχές και η αδυναμία τους να προσαρμοστούν στον 21ο αιώνα λειτουργούν τελικά αντιδραστικά και παρασύρουν σε λάθη τον Τσίπρα, ο οποίος δείχνει πιό αποστασιοποιημένος απο εμμονές τέτοιου τύπου.

Γιατί δεν κάνει την καρδιά του πέτρα και δεν  τους δίνει έναν ρόλο διακοσμητικό, τιμητικό , να φτιάξει μιά σύγχρονη αποτελεσματική ομάδα κοντά του?

Διότι με αυτούς στην ομάδα λήψης αποφάσεων είναι - δυστυχώς - χαμένος απο χέρι.


Σχόλια