Πόσο πιθανό είναι η ανοιχτή πρόταση Τσίπρα να βασίζεται στην πεποίθηση ότι η διάλυση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποφασιστεί;

 


Δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί.

Κατά μία έννοια το ΠΑΣΟΚ ως ΠΑΣΟΚ είναι τελειωμένο ούτως ή άλλως.

Εάν δεχτούμε την άποψη ότι στις όποιες εκλογές, όποτε και αν γίνουν το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναεμφανιστεί τότε η απόφαση διάλυσης θα μπορούσε να είναι μιά έντιμη  επιλογή.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα πρόσωπα που σήμερα είναι το  ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσουν υποχρεωτικά το όχημα που τόσες συγκινήσεις μας χάρισε στο (άδοξο) τέλος.

Σύμφωνα με όλο το παραπάνω σκεπτικό , εάν το δεχτούμε βέβαια (και γιατί να μην το δεχτούμε? Ανάλυση κάνουμε , δηλαδή π@παριές γράφουμε...)  η πρόταση Τσίπρα αποκτά άλλη διάσταση.

Σημαίνει δηλαδή ότι τώρα που το διαλάτε (και εφόσον είναι ήδη αποφασισμένο) αντί να πάτε κάπου αλλού, ελάτε σέ εμένα.

Με αυτήν την έννοια ο Τσίπρας προτρέχοντας λίγο, επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο το τοπίο πρός τη ηγεμονία στη κεντροαριστερά και με αυτήν την εννοια δεν αποκλείεται να έχει περισσότερη ανάγκη αυτός αυτά τα στελέχη απο όσο αυτά αυτόν.

Διότι αν ξαφνικά οι πασόκοι - που σε αυτά είναι μανούλες - δικτυωθούν κατάλληλα (εφόσον γνωρίζουν την πιάτσα σαν την τσέπη τους) και πετάξουν κανένα καινουργιο κεντροαριστερό σχήμα, μετά ο Τσίπρας θα μείνει με τον Μουλόπουλο αγκαλιά να βρίζουν τον Τατσόπουλο.

Μόνο που τότε αυτά που θα λένε δεν θα γίνονται ούτε μονόστηλο....



Σχόλια