Πως γίνεται ένα απο τα νέα μέτρα να είναι η πλήρης (?) εφαρμογή του ενιαίου (?) μισθολογίου;

 


Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην Τρόικα ότι θα εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο (προφανώς ως προαπαιτούμενο για να πάρει τη δόση της).

Η κυβέρνηση είπε στην Τρόικα ότι το εφάρμοσε.

 Το εναίο μισθολόγιο.

Το ίδιο είπε και στους πολίτες.

Ας πάμε να μεταφράσουμε.

Οταν λέμε ενιαίο μισθολόγιο εννοούμε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται με έναν ενιαίο τρόπο. Αυτή είναι στα ελληνικά η μετάφραση της λέξης ενιαίο.

Ερχονται τώρα οι τροικανοί και ζητάνε μέτρα , ζητάνε δηλαδή την εφαρμογή της συμφωνίας που έχει υπογράψει η επονομαζόμενη κυβέρνηση του επονομαζόμενου ελληνικού κράτους.

Ως ένα απο τα νέα μέτρα η κυβέρνηση ονοματίζει την πλήρη (??) εφαρμογή του ενιαίου (??)  μισθολογίου, και μάλιστα προσδιορίζει το όφελος σε 50 εκατ. ετησίως.

Με απλά λόγια η κυβέρνηση λέει "Ναί ρέ μέχρι τώρα σας κορόιδευα , τρόικα και πολίτες, ενώ έλεγα ότι εφάρμοζα το ενιαίο δεν το εφάρμοζα στους δικούς μου, τώρα θα το εφαρμόσω"...

Αφήνω το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραδέχεται ότι έλεγε ψέματα ως μη σημαντικό γεγονός με την έννοια ότι εννοείται, ελληνική κυβέρνηση είναι ψέματα λέει....

Πιάνω το γεγονός ότι εμείς οι πολίτες περνάμε στο ντούκου το συγκεκριμένο γεγονός, λέμε δηλαδή κι εμείς , όλοι μαζί , ε εννοείται ελληνική κυβέρνηση είναι ψέματα λέει...

Η ερώτηση είναι απλή.

Ποιός είναι το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση...

Η κυβέρνηση που λέει ψέματα, ή όλοι εμείς που το θεωρούμε εντελώς φυσιολογικό και δεν δίνουμε καμία σημασία.

Τελικά , όσοι λένε ότι το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι ούτε πρόβλημα χρέους, ούτε γενικότερα οικονομικό αλλά βαθύ πολιτισμικό, μήπως έχουν κατα μία έννοια δίκιο?

Και εν τέλει μήπως όντως θα έπρεπε να φύγουμε απο την ευρωζώνη παραδεχόμενοι αυτά που προκύπτουν με την κοινή λογική?

Μήπως δηλαδή όντως ανήκουμε σε άλλη πολιτισμική και άρα οικονομικοπολιτική ζώνη?





Σχόλια