Πόσο πιθανό είναι η ΔΗΜΑΡ να μη θέλει τον Σαμαρά για πρωθυπουργό;

 

Είναι αρκετά πιθανό.

Τρέχα γύρευε...

Αν θέλαμε να το μετρήσουμε, εμείς θα του δίναμε (οπωσδήποτε) πάνω απο  50%  το ποσοστό αυτών που θα συζητούσανε για συμμετοχή στην κυβέρνηση εάν ο Σαμαράς δεν ήταν πρωθυπουργός.

Θα μου πείς βέβαια δηλαδή μόνο η ΔΗΜΑΡ δεν τον θέλει όλοι οι άλλοι κόβουν φλέβες για τον Σαμαρά?

Επίσης τρέχα γύρευε...

Οι ΔΗΜΑΡαίοι πάντως, θεωρούν ότι ο Σαμαράς έπαιξε το χαρτί Μπένυ , δηλαδή προσπαθησε να τον βοηθήσει (τον Μπένυ) να αλώσει την ΔΗΜΑΡ μπάς και ανέβει το ΠΑΣΟΚ οπότε να φτιαχτεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο λεγόμενος μεγάλος συνασπισπός (ΠΑΣΚΟΝΔτία) και να μην έχουν ανάγκη τους κατσαπλιάδες της ΔΗΜΑΡ οι οποίοι όπως και να το κάνεις ένα παρελθόν αριστερό το έχουν, οπότε δεν ταιριάζουν και πολύ με τους υπόλοιπους.

Ομως ο Μπένυ και το ΠΑΣΟΚ (του) δεν δείχνει να τραβάει, αντίθετα δείχνει να παρασέρνει στο βυθό όποιον μπλέκει μαζι του.

Βέβαια το ότι η ΔΗΜΑΡ επιθυμει νέα κυβέρνηση απο αυτή τη Βουλή δεν σημαίνει απαραίτητα και κάτι.

Και εμείς εδώ θα θέλαμε να γίνουμε αστροναύτες.

Απο την άλλη εάν κοιτάξει κανείς τις επιλογές Σαμαρά τι θα δει?

Ποίο το μέλλον του?

Οτι κάνει μέχρι τον Ιούνιο (μέχρι εκεί έχει προθεσμία απο τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μετά θα κηρύξει δυσαρμονία οπότε ο Σαμαράς θα βρεθεί στη θέση του Καραμανλή, δηλάδή μία πολύ δυσάρεστη θέση) και άν....

Θά πάρει Τέρενς και Χαικάλη, ωραία...

Μετά?

Στην πραγματικότητα η μόνη λύση θα ήταν μιά ενδυνάμωση ενός ελεγχόμενου τέταρτου πόλου (δεξιού) αλλά και αυτό δείχνει όλο και πιό δύσκολο.

Απο την άλλη ο Σαμαράς πάντα ήταν τολμηρός παίκτης.

Ομως πρέπει να ξέρει και το εξής.

Το παιγνίδι στην Ευρώπη παίζεται με διαφορετικούς όρους απο το εσωτερικό πολιτικό παιγνιο της πλάκας με τους "ειδικών ικανοτήτων" παίκτες που περιλαμβάνει το εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Το να μπερδεύεις αυτά τα δύο μπορεί να αποδειχθεί και θανάσιμο λάθος...




Σχόλια