Το θέμα δεν είναι η Τζάκρη ως Τζάκρη. Είναι ότι ξεκίνησε η διαδικασία απόδρασης απο ένα πλοίο που βουλιάζει.


 


Δεν είναι ούτε καν κοινό μυστικό.

Οποιος πασόκος θέλει να επιβιώσει μετά τις επόμενες εκλογές, ίσως και ευρωεκλογές, την κάνει απο το πασόκ και πάει ΣΥΡΙΖΑ.

Ενα φιλότιμο τους κρατάει για να μην φύγουν όλοι, αν μπορούσε μπορεί να πήγαινε και ο Μπένυ που λέει ο λόγος.

Ο λόγος είναι απλός και καλό είναι να μην κατακρινουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε (πολιτικά) θανάσιμο κίνδυνο.

Απο την άλλη καλό είναι να λέγονται αλήθειες και όχι να αναζητούνται άλλοθι και άλλες πολιτικές αιτιολογήσεις (πράμα το οποίο ενοχλεί σε πολλά επίπεδα τον κόσμο) εκεί που υπάρχουν μόνο λόγοι επιβίωσης. Για να το θέσουμε αλλιώς αν το πασόκ ήταν σε τροχιά ανόδου με προοπτική κυβέρνησης - με το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα - θα έφευγε κανείς απο όλους αυτούς?

Οχι βέβαια...

Το πασόκ είναι ένα πλοίο που βουλιάζει.

Είναι ήδη μισοβυθισμένο και πιθανότατα η πορεία του είναι μη αντιστρέψιμη.

Οσοι μπορούν και ξεπερνάνε πιό εύκολα ηθικά διλλήμματα τύπου "δεν είναι σωστό", "θα ξεφτιλιστώ" κλπ φεύγουν τρέχοντας.

Σκεφτείτε ότι οι συνδικαλιστές (που είναι οι πιό χαλαροί σε τέτοια θέματα) έχουν φύγει εδώ και καιρό.

ΟΛοι οι άλλοι ψάχνουν μιά αφορμή και κατάλληλες συνθήκες, συνεννοήσεις κλπ, ώστε να πετύχουν μιά προσχώρηση με καλές συνθήκες στο πλοίο που έρχεται σε βοήθεια (ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει ακμαίο και δυνατό και προθυμοποιείται.

Οταν η άλλη προοπτική είναι να σε φάνε ζωντανό οι καρχαρίες το ένστικτο επιβίωσης νικάει.




Διαβάζουμε απο τη στήλη του Παπαχρήστου στα ΝΕΑ.

Πραγματικά, αν έμεινε κάτι από όλη αυτήν την υπόθεση ήταν το «ναι» της Θεοδώρας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που οδήγησε στην αποπομπή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Διάφοροι μου έλεγαν ότι η στάση της «εξέπληξε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Θα τους διαψεύσω κατηγορηματικά, με το ρεπορτάζ που έκανα. Ουδέν αναληθέστερο αυτού. Την «περίμεναν». Για την ακρίβεια το είχαν καταλάβει ότι «θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια» σε πρώτη ευκαιρία. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ προκειμένου να οργανωθεί η συζήτηση για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε ένα μικρό «πέρασμα» από την αίθουσα και εν συνεχεία «χάθηκε». Το τριήμερο της Βουλής δεν εμφανίστηκε πουθενά. Από το μεσημέρι της Κυριακής είχε κλείσει τα τηλέφωνα.

Ούτε ο φίλος της ο Γιάννης Δριβελέγκας γνώριζε κάτι περί της τύχης της. Ο Δριβελέγκας, άνθρωπος ειδικός για τέτοιες αποστολές, αυτοβούλως ρώτησε τον πρόεδρο Βαγγέλη «αν πρέπει να κάνει κάτι», «να πάρει πρωτοβουλία να της μιλήσει».
Ο πρόεδρος Βαγγέλης ήταν σαφής: «Ασ' την, έχει πάρει τις αποφάσεις της, καλύτερα να φύγει».
Ο Δριβελέγκας μού είπε ότι κατόπιν αυτού παραιτήθηκε κάθε προσπάθειας. Αλλά είχε ψυχανεμιστεί ότι «η Θοδώρα, δεν θα 'ναι πια μαζί μας».
  Αναζήτησα και την ίδια τη Θεοδώρα Τζάκρη. Είχε όλη την ημέρα τα τηλέφωνα κλειστά. Δεν γνωρίζω αν παρέμεινε καν στην Αθήνα ή επέστρεψε στην περιφέρειά της, την Πέλλα. Εχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.
Αναγκάστηκα να στραφώ προς άλλες πηγές. Ρώτησα άνθρωπο που ήταν πολύ κοντά της όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στο ΠΑΣΟΚ, αν ισχύει ότι «πάει για δήμαρχος» στην Εδεσσα και ήθελε το αντιμνημονιακό πιστοποιητικό να έχει να το δείχνει στους συμπατριώτες της. Μου το διέψευσε.
 - Αλλη είναι η στόχευσή της, παρατήρησε.
 - Ποια δηλαδή;
 - Να επανεκλεγεί βουλευτής. Και επειδή έκρινε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει πλέον με το ΠΑΣΟΚ (θυμίζω ότι η Θεοδώρα πήρε τη θέση στη Βουλή του τεράστιου Γιώργου Πασχαλίδη, γνωστού και ως «εξαπτέρυγου» του Κ. Σημίτη), πήρε την απόφαση να ανοίξει για αλλού τα φτερά της.
 - Για τη ΔΗΜΑΡ να υποθέσω;
 - Οχι βέβαια. Στη ΔΗΜΑΡ δεν χωράει. Από την Πέλλα κατάγεται ο Ηλ. Θεοδωρίδης, νυν γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, Ιονίων Νήσων κ.λπ., ο οποίος ανήκει στη ΔΗΜΑΡ και θα είναι υποψήφιος, όπως ήταν και στις προηγούμενες εκλογές.
 - Τι απομένει; ξαναρώτησα, σχεδόν βέβαιος για την απάντηση.
 - Ο ΣΥΡΙΖΑ, μου φώναξε σχεδόν πανηγυρικά η πηγή μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτή στον νομό και η Θεοδώρα ελπίζει ότι θα είναι αυτή στις επόμενες εκλογές!
Καλό; 
 

Σχόλια