(Και) ο Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ ξεμπροστιάζει την κυβερνητική επικοινωνιακή πολιτική.

Στη φωτό παπαγαλάκια. Ζώα που απλά επαναλαμβάνουν ότι τους λέει το αφεντικό τους


Αυτό που μας ενοχλεί στην όλη κυβερνητική προσπάθεια να περάσει επικοινωνιακά το παραμύθι της κακής τρόικας που ζητάει συνεχώς νέα μέτρα και των καλών Ελλήνων πολιτικών που παλεύουν για τον λαό είναι το μέγεθος του ψέματος.
Μας τη σπάει επίσης που τα ΜΜΕ εν χορώ γράφουν τα ίδια ρεπορτάζ και εμφανίζονται θυμωμένα με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.
Απο κεί και πέρα βέβαια η κατάσταση των πολιτών είναι δύσκολη.
Ομως, τείνουμε να πιστεύουμε ότι αυτη η στάση των Ελλήνων πολιτικών - εκτός του ότι λένε αφόρητα και χονδρά ψέματα - είναι και αντιπαραγωγική.
Δηλαδή, τελικά δεν είναι υπέρ των πολιτών, αντίθετα - τελικά ξαναλέμε - είναι εναντίον τους...
Εν πάσει περιπτώσει σήμερα στα ΝΕΑ ο Παπαχρήστου γράφει μεταξύ άλλων και τα εξής:


...............Νέα μέτρα δεν περνάνε
Το «νέο» ότι το χρηματοδοτικό κενό που διαμορφώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία για τον επόμενο χρόνο θα φέρει και άλλα μέτρα, προφανώς δεν είναι «νέο». Το είχαμε ξανακούσει σε διάφορες εκδοχές εδώ και μερικούς μήνες. Με τη μόνιμη επωδό σε αυτές τις περιπτώσεις ότι, πρώτον, «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα», δεύτερον, και σε πιο βελτιωμένη εκδοχή ότι «δεν θα υπάρξουν οριζόντια μέτρα» και, τρίτον, αυτό που ήδη αφήνεται να διαρρεύσει από κυβερνητικής πλευράς ότι και μέτρα θα υπάρξουν και οριζόντια θα είναι – μόνο έτσι θα καλυφθεί (αν καλυφθεί δηλαδή πότε) το χρηματοδοτικό κενό. 
Οτι όλα αυτά είναι απαίτηση, και μάλιστα δήθεν αιφνιδιαστική, της τρόικας θεωρώ πως απλώς είναι μια προσπάθεια να περάσουν ευκολότερα τα μέτρα. Αλλά πόσο εύκολα μπορούν να περάσουν πρώτα από τη Βουλή και μετά στην κοινωνία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ; Κατά τη γνώμη μου, καθόλου εύκολα έως είναι αδύνατον. .......


Είναι ένα κείμενο ισορροπημένο αν και όχι πλήρες. Τουλάχιστον δεν λέει χονδρά ψέματα ρε παιδί μου....
Ελεος....

Σχόλια