Εχεις βαριά, μπάσα φωνή; Βρίσκεις ευκολότερα γυναίκες.

Οι άνδρες με βαριά φωνή ελκύουν περισσότερες γυναίκες



Οι άνδρες με μπάσα φωνή φαίνεται πως έχουν προβάδισμα σε ό,τι αφορά στην εύρεση συντρόφου, σύμφωνα με μία νέα καναδική έρευνα, που έδειξε ότι οι γυναίκες ελκύονται περισσότερο από μια αρρενωπή φωνή ακόμα και αν οι άνδρες αυτοί θεωρούνται «επικίνδυνοι» σε ό,τι αφορά στη μονογαμία και ψάχνουν περισσότερο για βραχυπρόθεσμες σχέσεις.

«Ο ήχος της φωνής κάποιου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε γι’ αυτόν,» αναφέρει η Jillian O'Connor, επικεφαλής της μελέτης από το Τμήμα Ψυχολογίας, Νευροεπιστήμης και Συμπεριφοράς του πανεπιστημίου McMaster.

«Μέχρι τώρα δεν ήταν σαφές γιατί οι γυναίκες προτιμούν τις φωνές ανδρών που ήταν πιθανότερο να τις απατήσουν. Βρήκαμε όμως πως όσο περισσότερο θεωρούσαν οι γυναίκες πως αυτοί οι άνδρες θα είναι άπιστοι, τόσο πιο ελκυστικούς τους έβρισκαν και επιθυμούσαν να συνάψουν μία σύντομη σχέση μαζί τους,» αναφέρει ο David Feinberg, επίκουρος καθηγητής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε online στο περιοδικό Personality and Individual Differences, συμμετείχαν 87 γυναίκες, οι οποίες κλήθηκαν να ακούσουν διάφορες φωνές ανδρών που είχαν αλλοιωθεί ηλεκτρονικά ώστε να ακούγονται υψηλότερες ή πιο μπάσες και στην συνέχεια να εντοπίσουν τις φωνές που νόμιζαν ότι μπορεί να αντιστοιχούν σε άνδρες που ήταν πιθανότερο να είναι άπιστοι και που θεωρούσαν ως καλύτερους συντρόφους για μία σύντομη ή μία μακροχρόνια σχέση.

«Από μία εξελικτική σκοπιά, αυτή η αντίληψη της μελλοντικής ερωτικής απιστίας μπορεί να είναι προσαρμοστική,» συμπληρώνει ο Feinberg.

«Οι συνέπειες της απιστίας είναι σοβαρές, είτε μιλάμε για συναισθηματικές είτε για οικονομικές, και αυτή η έρευνα δείχνει πως οι άνθρωποι εξελίχθηκαν -σαν ένα μηχανισμό προστασίας- για να αποφεύγουν τους μακροχρόνιους συντρόφους που μπορεί να τους απατήσουν.»


Σε άλλη μελέτη, αμερικανοί ερευνητές βρήκαν πως η αλλαγή στην τονικότητα της φωνής ήταν ιδιαίτερα αισθητή στο τηλέφωνο και τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προσπαθούν να ταιριάξουν ή να μιμηθούν τη φωνή του συντρόφου τους. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες κατεβάζουν την τονικότητά τους ενώ οι άνδρες την ψηλώνουν όταν μιλάνε με το έτερον ήμισυ στο τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ψυχολόγο της μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Nonverbal Behaviour, οι παραλλαγές αυτές στη φωνή των ανθρώπων μπορεί να χρησιμοποιηθούν και για τον εντοπισμό της απιστίας.

Πηγή: Daily Mail, Health Day

Κανόνη Κατερίνα, kkanoni@eleftherotypia.net
πηγή

Σχόλια