Τζο Μπάιντεν: Ικανοποίηση για τις συλλήψεις ΧΑ και για τη συνεργασία στο τρίγωνο Ελλάδας - Κύπρος - Ισραήλ




Την στήριξη της κυβέρνησης Ομπάμα στις προσπάθειες της Ελλάδας να αντεπεξέλθει τις δυσκολίες της κρίσης, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο.

Ικανοποίηση για τις συλλήψεις ΧΑ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης που ο έλληνας πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι έχει συμβάλει στην απήχηση της Χρυσής Αυγής, για τη σύλληψη της ηγεσίας της οποίας ο κ. Μπάιντεν ήταν ενήμερος και εξέφρασε την ικανοποίησή του. Ο κ. Σαμαράς παρέδωσε στον Αμερικανό αντιπρόεδρο έναν σχετικό "πλήρη φάκελο" που είχε ετοιμάσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια. Στο πλαίσιο της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών στο συγκεκριμένο ζήτημα, συμφωνήθηκε να καλέσουν οι ΗΠΑ ομάδα υψηλόβαθμων Ελλήνων αξιωματικών για να τους εκπαιδεύσουν ενώ, παράλληλα, θα παράσχουν στην Ελλάδα εξοπλισμό προηγμένης τεχνολογίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.


Ο κ. Μπάιντεν ήταν θετικός για τη στρατηγική συνεργασία που υλοποιείται στο τρίγωνο Ελλάδας - Κύπρος - Ισραήλ και άκουσε με ικανοποίηση τον έλληνα πρωθυπουργό να τον ενημερώνει για την επικείμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ και την συνάντηση υψηλού επίπεδου ανάμεσα στην ελληνική και την Ισραηλινή κυβέρνηση.
Ο αμερικανός αντιπρόεδρος, ο οποίος πριν πέντε ημέρες είχε συναντηθεί στον Λευκό Οίκο με τον Κύπριο πρόεδρο, Νικό Αναστασιάδη, ήταν ενήμερος για την πρόταση επιστροφής της Αμμοχώστου, και διεμήνυσε την πρόθεση της Ουάσιγκτον να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις νέες διαπραγματεύσεις που θα αρχίσουν πιθανώς εντός του Οκτωβρίου.
πηγή

Σχόλια