Σαμαράς - Βενιζέλος σφιχταγκαλιάζονται σε κοινή μοίρα υπογράφοντας προγραμματική συμφωνία. Θα είναι «μια αφήγηση για το μέλλον» (ΣΣ μη γελάτε οκ?)

Φαίνεται ότι οι δύο πρόεδροι αποφάσισαν ότι η μοίρα τους θα είναι κοινή.

Φαίνεται ότι θα υπογράψουν μια προγραμματική συμφωνία με ορίζοντα τουλάχιστον μιά τετραετία. Μετά βλέπουμε.

Εγκυροι παρατηρητές εκτιμούν ότι θα πρέπει να υπάρχει πολλή απελπισία και στα δύο επιτελεία για να παρθεί μιά τέτοια απόφαση.

Απελπισία που έχει διαφορετική εκκίνηση για τον καθένα πρόεδρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά που τελευταία δείχνει μεγάλη πολιτική ικανότητα - συμπεριφέρεται σαν έμπειρο κόμμα λένε εγκυρότατοι παρατηρητές - σαν τον καρχαρία που μυρίζεται αίμα απο ανοιχτή πληγή, θα χτυπήσει τη συμμαχία των δύο προέδρων εκεί που πονάνε πιό πολύ, με εξεταστικές επιτροπές και άλλα τέτοια τρομοκρατικά κόλπα.

Εν πάσει περιπτώσει πολλοί αναρωτιούνται τι στο καλό είναι αυτή η προγραμματική συμφωνία (οδικό χάρτη φαίνεται ότι το αποκαλούν μεταξύ τους) και ποιοί την επεξεργάστηκαν.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαχρήστο απο τα ΝΕΑ ισχύουν τα εξής;


......Από πλευράς ΝΔ ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, με σημαντική συμβολή και του Δημήτρη Σταμάτη. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Επέμεινα ιδιαίτερα στο «τι είναι αυτό το πράγμα»: - Ενας οδικός χάρτης, μου απάντησαν. Με ορίζοντα τετραετίας. Επεκτείνεται πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων και υποχρεώσεων της κυβέρνησης και αναφέρεται στο σύνολο του κυβερνητικού έργου. - Μα τι σημαίνει οδικός χάρτης; - Οτι η κυβέρνηση θα λειτουργεί με βάση τα προβλεπόμενα στη συμφωνία. Τίποτε πέραν αυτού. Και τίποτε λιγότερο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η συμφωνία θα δίνει προοπτική στους πολίτες, θα ξεφεύγει από τις επιβαλλόμενες μνημονιακές πολιτικές. Θα είναι «μια αφήγηση για το μέλλον» κατέληξε επικολυρικά…

Σχόλια