Δολοφονία Βουλγαρίδη απο τη νεοναζιστική οργάνωση NSU στο Μόναχο. Είναι πιθανό να τον πέρασαν για Τούρκο, λέει η Zeit.




Δολοφονία Βουλγαρίδη: «Ένας φόνος χωρίς σχέδιο;»

Στις καταθέσεις των μαρτύρων που αφορούν στη δολοφονία του Θεόδωρου Βουλγαρίδη από την νεοναζιστική οργάνωση NSU στο Μόναχο, αναφέρεται η ηλεκτρονική έκδοση της Zeit. «Ένας φόνος χωρίς σχέδιο;», «Δολοφονήθηκε τυχαία ο Θεόδωρος Βουλγαρίδης από το Μόναχο, από την NSU;», διερωτάται ο αρθρογράφος παραθέτοντας στη συνέχεια αποσπάσματα από την κατάθεση του μάρτυρα Βόλφγκανγκ Φ., ο οποίος ήταν ο συνέταιρος του Θ. Βουλγαρίδη και ο άνθρωπος που βρήκε τον έλληνα μετανάστη νεκρό στο κλειδαράδικό τους στο Μόναχο.

Αφού περιέγραψε τα όσα αντίκρισε όταν μπήκε εκείνη τη μέρα στο κατάστημα, ο μάρτυρας αναφέρθηκε εκτενώς στο χαρακτήρα του θύματος, στο πόσο «φιλήσυχος» και «αισιόδοξος» ήταν, ο «ιδανικός συνέταιρος, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο Βόλφγκανγκ Φ. αναφέρθηκε και στις έρευνες της αστυνομίας. «Μονίμως περιστρεφόταν στον κύκλο. Για μήνες καλούνταν σε ανακρίσεις. Οι υπάλληλοι αναζητούσαν «κάποια αιτία», ρωτούσαν αν ο Βουλγαρίδης ήταν σεξομανής ή είχε εξάρτηση στα τυχερά παιχνίδια. «Θέλησαν να μας κάνουν σκουπίδι. Και αυτό το κατάφεραν», όπως δήλωσε ο Φ.».

Όπως αναφέρει στη συνέχεια ο αρθρογράφος «εντός του σίριαλ της NSU ο φόνος του Βουλγαρίδη αποτελεί μία εξαιρετική περίπτωση, επειδή όλοι οι δολοφονηθέντες μετανάστες ήταν τουρκικής καταγωγής». Μήπως τελικά οι δράστες ήθελαν στην πραγματικότητα να συναντήσουν κάποιον άλλο, έναν Τούρκο; Ο Φ. πάντως διηγείται ότι πολλοί άνθρωποι χαιρετούσαν τον Βουλγαρίδη με την τουρκική λέξη Oğlum («γιος»), επειδή τον περνούσαν για Τούρκο».
πηγή (κείμενο)

Σχόλια