Δείκτης εισπραξιμότητας του φόρου στα ακίνητα. Ενα άθροισμα του δείκτη ανικανότητας και του δείκτη ηλιθιότητας.





Σύμφωνα με μία άποψη το πρόβλημα της χώρας θα μπορούσε να λυθεί ευκολα.
Πώς?
Μα, είναι απλό.
Αρκεί ο Στουρνάρας να βάλει ένα φόρο πχ αναπνοής 1.000.000 ευρώ /άτομο.
Αμέσως αμέσως θα είχε ο Στουρνάρας , καθήμενος και τρώγοντας το σούσι του θα είχε λύσει δια μιάς το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα και τους δύστυχους κατοίκους της.


Ομως ο Στουρνάρας δεν το κάνει.
Και δεν το κάνει διότι ένας τέτοιος φόρος δεν είναι εισπράξιμος.
Αρα ένας φόρος για να λειτουργεί πρέπει να είναι εισπράξιμος δηλαδή να μπορούν οι δύστυχοι απο κάτω να τον πληρώνουν.
Οταν - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας - η φόρος για τα ακίνητα έχει δείκτη εισπραξιμότητας 67% αυτό δεν υποδηλώνει μιά ηλιθιότητα αυτών που τον εμπνεύστηκαν?
Οταν δηλαδή λές , βάλε ένα φόρο που μόνο το 67% θα μπορεί να τον πληρώσει (και μοιράζεις στους υπόλοιπους που πληρώνουν τη διαφορά) δεν είσαι ηλίθιος?
Εκτός βέβαια και αν εννοούν ότι απλά οι υπηρεσίες δεν μπορούν ( είναι ανικανες) να εισπράξουν έναν φόρο που κατα τα άλλα είναι λογικός.
Οπως και να έχει το να επιβαρυνόμαστε οι υπόλοιποι που πληρώνουμε αγόγγυστα είτε την ανικανότητα των υπηρεσιών είτε την ηλιθιότητα των εμπνευστών του φόρου γνωρίζοντας απο πρίν ότι θα πληρώσυομε και για αυτούς που δεν θα πληρώσουν είτε επειδή δεν μπορούν είτε επειδή δεν θέλουν οι υπηρεσίες είναι ...κάπως...
Παρακαλούμε το - λεγόμενο - οικονομικό επιτελείο να σκεφτεί και τα συμφέροντα τών νομοταγών (βλέπε κορόιδων) πολιτών....

Σχόλια