Βαριές οι ευθύνες Στουρνάρα - Σαμαρά για τη μή κατάργηση του χαρατσιού από φέτος.





Στην Ελλάδα ο λεγόμενος δημόσιος διάλογος είναι γεμάτος ψέματα και αντανακλά την ποιότητα τού λαού που τον παρακολουθεί..
Ασχολούμαστε διαρκώς με μεγαλοστομίες και υψηλά νοήματα και υψηλές πολιτικές περί παγκόσμιων συσχετισμών ισχύος (τα νεύρα μου) και χάνουμε την ουσία η οποία είναι απλή.
Να οι αναλύσεις για το παιγνίδι ισχύος της Γερμανίας ή για τη σταθερότητα του ευρώ ενώ στην πραγματικότητα σε αυτό εδώ το κρατίδιο δεν μπορούμε να μοιράσουμε δυό γαιδάρων άχυρο.
Ισως γιαυτό βέβαια ασχολούμαστε, ως λαός,  με τα υψηλά (δήθεν και καλά) για να κρύψουμε δηλαδή την βαθιά ανικανότητά μας στα ουσιαστικά....
Ας πάρουμε το απλό παράδειγμα με το χαράτσι.
Το χαράτσι υποτίθεται έπρεπε να καταργηθεί απο φέτος.
Ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί είχαν δεσμευτεί ρητά γιαυτό.
Επιπλέον η Τρόικα είχε συμφωνήσει.
Τεχνικά δε μιλώντας το πρότζεκτ δείχνει απλό.
Και μιά παρέα ηλιθίων, λογικά, θα μπορούσε να το φέρει εις πέρας.
Δεν είναι δα και καμιά τεράστια μεταρρύθμιση...
Επομένως , για όλους αυτούς τους λόγους, θα έπρεπε απο φέτος να ισχύσει ο Ενιαίος φόρος ακινήτων.
Ομως αυτό δεν θα γίνει.
Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός και δεν πρέπει να το περνάμε στο ντούκου.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί δεν θα καταργηθεί απο φέτος το χαράτσι.
Να βγούν και να μας πουν τι έγινε.
Ποιοί είναι οι υπεύθυνοι που δεν καταργήθηκε απο φέτος το χαράτσι.
Ποιές είναι οι αιτίες βρέ αδελφέ...
Μπορεί να υπάρχουν κάποιες λογικές αιτίες που δεν τα κατάφεραν...
Μπορεί πχ να είχαν πονοκέφαλο και δεν έβρισκαν ντεπόν......
Εάν όμως δεν υπάρχουν και πρόκειται για απλή ανικανότητα ή ακόμα χειρότερα για κάποιου τύπου δόλο τότε θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες.
Και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, να απολυθούν απο τη δουλιά τους και να ρθούν άλλοι που να μπορέσουν να υλοποιήσουν αυτό το τόσο δύσκολο πρότζεκτ που λέγεται ενιαίος φόρος ακινήτων.

Διαβάζουμε απο την Ελευθεροτυπία τα σχετικά καθέκαστα....


.....Οι επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας εμφανίστηκαν ανυποχώρητοι σχετικά με την κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ, καθώς δεν τους παρουσιάστηκε από την ελληνική πλευρά κανένας αξιόπιστος εναλλακτικός τρόπος είσπραξης των φόρων επί των ακινήτων.....

.....Η διατήρηση του τέλους μέσω της ΔΕΗ έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας που επέδειξε η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, για να τον παρουσιάσει στην τρόικα. Παράλληλα, οι επικεφαλής του κλιμακίου στην Ελλάδα διαπίστωσαν ότι δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή για τη δήλωση των αγροτεμαχίων, δεν υπάρχουν εξελίξεις στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, όπως και στον τρόπο υπολογισμού που θα επιβάλλεται ο νέος φόρος.......

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Απλά, ο πολυδιαφημισμένος φόρος επί των ακινήτων, θα είναι τόσον υψηλός, που η "κυβέρνηση" θα πέσει την επομένη ημέρα, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να τον πληρώσει.Να μη σας πώ ότι θα βγούν κουμπούρια, μαχαίρια, σκεπάρνια και άλλα καλλιτεχνικά αντικείμενα !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το προηγουμενο σχολιο δειχνει μια αιτια - εκτος απο την ανικανοτητα.
Οχι φυσικα οτι ειναι αληθεια,οτι δηλαδη θα ειναι πολυ ψηλος.Απο τη στιγμη που σκοπευει να μαζεψει τοσα λεφτα οσα και το τελος δεν μπορει να ειναι ψηλος.
Ωστοσο οταν αρχισε να συζητειται στην αρχη του χρονου ξεσηκωθηκε μεγαλος θορυβος οτι "δημευεται η ακινητη περιουσια" .Στο θορυβο συμμετειχε και αυτο εδω το ιστολογιο.
Παρα τις επανειλημμενες αποπειρες να διαψευσθει με το λογικο επιχειρημα οτι το ποσο που θα συγκεντρωθει ειναι το ιδιο με το ΕΕΤΤΗΔΕ και αρα δεν μπορει να ειναι δημευση περιουσιας ο θορυβος επεμενε.Ετσι το παρατησαν για να μην εχει σοβαρο προβλημα η κυβερνηση.Αυτη ειναι η αληθεια και ελπιζουν του χρονου με μια στοιχειωδη ανακαμψη να μπορουν να κουβεντιασουν πιο ευκολα.